Čučković: URS preuzeo veliku odgovornost u Vladi

Izvor: RTS, 13.Feb.2013, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čučković: URS preuzeo veliku odgovornost u Vladi

Ujedinjeni regioni Srbije preuzeli veliku odgovornost u Vladi u tri najteža segmenta društva - stabilizovanju javnih finansija i razduživanju zemlje, evropskim integracijama i rešavanju problema gradova i sela širom Srbije, rekao član Predsedništva URS-a Miroslav Čučković.

Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Miroslav Čučković izjavio je da je URS preuzeo veliku odgovornost >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Vladi Srbije u tri najteža segmenta društva - stabilizovanju javnih finansija i razduživanju zemlje, evropskim integracijama i rešavanju problema gradova i sela širom Srbije.

"Stabilizovanje javnih finansija i razduživanje zemlje za preko 120 miliona evra je produkt rada ministra Mlađana Dinkića. Poreska amnestija koja je donela u budžet preko 200 milijardi dinara pokazuje da građani shvataju odgovorno ponašanje Ministarstva finansija u Vladi Republike Srbije", rekao je Čučković u izjavi dostavljenoj medijima.

Čučković je istakao i da je činjenica je da je URS dao pečat radu vlade u prethodnom periodu, a da je dobijanje datuma za pregovore o pridruživanju Srbije Evropskoj uniji Sizifov posao potpredsednice vlade Suzane Grubješić, koja se od Brisela do Moskve bori za kredibilan status Srbije, u čemu "očigledno uspeva".

Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, prema Čučkovićevim rečima, poznaje probleme gradova i sela u celoj Srbiji i svakoga dana predano radi na tome da se svi ti problemi otklone.

"Gotovo pola milijarde dinara će prvi put u istoriji budžeta biti definisano i preneto direktno mesnim zajednicama za savete direktno izabrane od naroda, a to znači upravo suštinsku decentralizaciju i sredstava i nadležnosti", naveo je Čučković.

On je rekao i da su regionalni auto putevi, za koje je sredstva obezbedilo Ministarstvo finansija, nešto što će udahnuti život zapadnoj Srbiji i Pomoravlju, s obzirom na brzi početak i definisanje eksproprijacije zemljišta, i za Koridor 11 i za Moravski koridor.

"Kao predsednik Opštine Obrenovac ponosan sam što imamo takvu vladu i što možemo da pomognemo razvoj svih mesta u Srbiji", zaključio je Čučković.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.