Vudbridž: Test nerava za Novaka

Izvor: B92, 21.Feb.2021, 09:59

Vudbridž: Test nerava za Novaka

Bivši broj jedan u dublu, Australijanac Tod Vudbriž smatra da će Novak imati daleko veći mentalni nego fizički izazov u finalu Australijan opena.

Novak pokušava da dođe do devetog pehara u Melburn parku, a Danil Medvedev prvog.

Vudbridž, koji komentariše dešavanja u Melburnu za australijski "Kanal 9" smatra da su prošla sezona i pandemija zaustavile njegov pohod.

"Kada je osvojio Australijan open, bio je spreman da krene u strašan niz. Da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godina bila normalna, mislim da bi osvojio tri od četiri grend slema, možda i sva četiri", smatra Vudbridž. Umesto toga, Novaku se desila diskvalifikacija na US Openu i poraz u finalu Rolan Garosa od Rafaela Nadala. "Ove stvari mogu da ga zaplaše i jednostavno mora da ih prevaziđe. Prošla godine je za njega, na mentalnom planu, bila zastrašujuća i toga nekako mora da se reši", rekao je Vudbridž. Otuda, on očekuje da ovo bude ispit nerava za broja jedan, pre nego fizički težak meč. "On je najbolji teniser sveta. Za mene, biće nekako važnije kako će psihički ući u meč. Jer godina je bila različita, kao i sam turnir. Ima navijača, nema navijača, vraćaju se, kako će reagovati na sve to? Navijači su oduvek bili veliki deo priče, on koristi njihovu energiju, bilo da je negativna, bilo da je pozitivna", zaključio je Vudbriž.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.