Venus kraljica trilera, nadigrala i odličnu Kvitovu!

Izvor: B92, 06.Sep.2017, 04:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Venus kraljica trilera, nadigrala i odličnu Kvitovu!

Amerikanci mogu da odahnu, imaće sigurnu finalistkinju na US Openu. Venus Vilijams je u izvanrednom meču pobedila Petru Kvitovu sa 6:3, 3:6, 7:6.

Čudna koincidencija, ali i Venus je zabeležila identičnu pobedu kao i Sloun Stivens samo koji sat ranije. Dve Amerikanke će u međusobnom okršaju dati odgovor koja će od njih u finale, ali šta god da bude, jedno je jasno, Venus Vilijams ne haje za godine, u 37. je stigla do svog 23 grend slem polufinala, ujedno i prvog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Njujorku posle sedam godina.

Slobodno se može reći da je meč Vilijamsove i Kvitove bio finale pre finala. Igrale su atomski tenis sa mnogo sjajnih poena na opšte zadovoljstvo publike na „Artur Ešu“ koja je prisustvovala možda i najboljem meču u ženskom singlu u dosadašnjem toku turnira.

U početnom setu, Čehinja je vodila sa 3:1, ali tada se probudila Venus i vezala pet gemova za 6:3.

U drugom je Kvitova povela sa 3:0 kada je usledila kraća pauza zbog navlačenja krova na stadionu, jer je počela kiša. Prednost jednog brejka je održala do kraja pa je rezultatom 6:3 stigla do izjednačenja.

Kao što je i običaj u njihovim mečevima, najbolje je usledilo na kraju. I ponovo je Kvitova krenula bolje, napravila brejk, povela sa 3:1, ali je opet stala i Venus je načinila preokret. Stigla je do 3:3, a onda se igralo gem za gem, sve do taj- brejka u kojem je Venus bila snažnija, preciznija, ubitačnija. Dobila ga je sa 7:2, a meč je ukupno trajao 154 minuta.

„Zbog ovako sjajne podrške osećam se predivno. Nisam htela da vas razočaram. Lepo je bilo igrati sa Petrom, prosto je neverovatno šta je sve preživela. Drago mi je da je opet vidim na terenu, nadam se da će biti još mnogo ovakvih mečeva“, poručila je Vilijamsova, koja je u Njujorku bila najbolja 2000. i 2001.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.