Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2021, 00:37

Umesto čarobna, noć je bila turobna

Danil Medvedev senzacionalno lako savladao Đokovića u finalu US Openu

Falila je samo ta još jedna. Najveća u karijeri. Najvažnija u istoriji tenisa. Ona koja će ga za sva vremena zacementirati na Olimpu sportskih božanstava. Na tronu najvećeg svih vremena bez prava da bilo ko i bilo šta prigovori. Za kalendarski grend slem kakav nije viđen 50 i kusur godina, za rekordnu 21. titulu u karijeri.

Ali ta toliko željena pobeda Novaka Đokovića >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je večeras ostala zgažena pod nogama neverovatnog Danila Medvedeva u finalu US opena. Svi preokreti i čuda koja je pravio prethodnih dana u Njujorku, tokom ove godine, pa i cele karijere, kao da su pojeli sreću koja je večeras mogla da mu bude saveznik. Neverovatni Rus je za nešto više od dva sata igre srušio snove o najlepšoj teniskoj bajci i slavio 6:4, 6:4, 6:4.

Počeo je Novak izgubljenim servisom i svi smo pomislili da je to deo standardne predstave poslednjih dana u Njujorku. Ako je mogao u prethodna četiri meča da se vrati posle 0:1 u setovima, zašto ne bi i večeras? “Pusti ih” da se ponadaju, pa ih samelje…

Ali večeras je bilo i do sjajnog Danila Medvedeva. Neverovatno je Rus servirao posle brejka na startu seta. Nije dozvolio Đokoviću nijednu brejk priliku, ispalio je osam as servisa i imao nadrealnih 100 odsto osvojenih poena kada ubaci prvi set?! To su brojke protiv kojih se ne može… Čak je Rus bio bliži duplom brejku ali se i Novak izvukao as servisima. Čak ni vlasnik najboljeg riterna svih vremena nije uspeo da zauzda servis projektile ruskog tenisera i Medvedev je osvojio prvi set.

Otvorio je Novak drugi set sjajno. Gem bez izgubljenog poena. I onda tri vezane brejk lopte. Delovalo je da kreće mašina… Ali Medvedev je uspeo da se izvuče iz prve teške stuacije. I da u sledećm gemu dođe do brejk lopte koju je Novak spasao dobrim servisima. To je bila prva tačka Novakovog loma u meču.

Prava vatra se rasplamsala u četvrtom gemu, Đoković je opet imao brejk loptu, ali je sudija neverovatnom greškom na drugom servisu spasao Medvedeva. To je bila druga tačka u kojoj je Novak pukao. Imao je Srbin i drugu, ali Rus je pogodio nemoguć ugao i naterao našeg tenisera da polomi reket. Medvedev je već u sledećem gemu došao do dve brejk lopte i drugom probio Novaka na mreži za 3:2. Đoković je imao ispod 50 odsto ubačenog servisa, Rus duplo bolje procente na drugi servis. Novak u dužim razmenama sa set i po nije imao nijedan forhend viner?!

Spasao se Đoković drugog brejka posle 0:30, ali Rus je “ubijao” servisima i forhendima. Počeo je da igra čak i bolju defanzivu od Đokovića što u svetu tenisa nije normalna pojava. Opustila mu se ruka, naterao je Đokovića da greši na mreži, diktriao je tempo… Lako je dobijao poene na svoj servis i došao do tri vezane set lopte. Spasao je Novak prve dve, imao zicer za treću i poslao ga u aut. Kakve je to šansa bila… Delovalo je da se Rus tada uplašio. Bio je to poslednji voz za Đokovića koji je drugi set završio sa duplo manje vinera od rivala (7:14).

Treći set nije mogao da počne gore po našeg asa. Brejk pa lak servis gem Medvedeva i novi brejk. Novak je delovao kao da se predao, ali je posle presvučene majice na 2:5 zaigrao kao drugi čovek. Medvedev je propustio meč loptu, Novak je napravio prvi brejk u meču! Pojavio se tračak nade, smanjio je Novak na 4:5 ali je to i dalje bio brejk prednosti za Rusa. Dobio je Rus dve duže razmene, došao do nove dve meč lopte, opet propustio jednu, ali treću nije. Sprečio je najveće dostignuće u istoriji tenisa. Osvojio je prvi grend slem u karijeri posle toliko bolnih poraza i najavio da je i njegovo vreme došlo. Nažalost, morao je to da dokaže baš večeras. Unapred pražaljen od cele planete, odigrao je finale sa minimalnim pritiskom i napravio čudo.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.