Bravo za Evansa – Alkaras se namučio do osmine finala

Izvor: B92, 02.Sep.2023, 17:51

Bravo za Evansa – Alkaras se namučio do osmine finala

Prvi nosilac muškog turnira na US openu Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala poslednjeg grend slema u 2023. godini.

On je na "Artur Eš" stadionu bio bolji od Britanca Danijela Evansa rezultatom 3:1 (6:2, 6:3, 4:6, 6:3), posle tri sata i 11 minuta tenisa.

Može se reći da je Alkaras sigurno prošao među 16 najboljih u Njujorku, ali je Evans pružio izuzetan otpor i priredio sjajan meč u Njujorku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Španac će u osmini finala igrati protiv Matea Arnaldija iz Italije, koji je iznenadio pobedom protiv još jednog Britanca Kamerona Norija.

Alkaras je od samog starta zaigrao u visokom ritmu i odmah napravio jedan, pa još jedan brejk za ekspresnih 4:0.

To je bilo ključno za ishod prvog seta, jer ga je Karlitos rutinski priveo kraju u naredna dva servis gema.

Drugi set je počeo neočekivano, gemom bez izgubljenog poena Evansa, a onda i njegovim brejkom za 2:0.

Ali, Alkaras je odmah odreagovao, vezao dva oduzeta servisa rivalu i preokrenuo na 4:2, što se opet ispostavilo dovoljnim za vođstvo od 2:0 u setovima.

Evans je bio svestan da je propustio svoje šanse, ali nije želeo da se preda. U trećem setu nije bilo brejka do sedmog gema, kada ga je napravio Evans.

Iznenadio je Alkarasa, koji je i sam bio u čudu, te je Britanac uspeo da dobije taj deo meča i unese ozbiljnu neizvesnost.

U četvrtom nije bilo brejka sve dok Alkaras nije pustio magiju i slomio otpor Evansa.

Pretrčao je neverovatno mnogo u odlučujućem poenu, a onda iz izgubljene situacije poslao lopticu na osnovnu liniju i to je milimetrima zakačio liniju.

Evans nije mogao da veruje i bacio je reket u mrežu. To je bio odlučujući momenat.

Alkaras je nakon toga rutinski priveo meč kraju i proslavio plasman u osminu finala grend slema na kome brani titulu osvojenu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Bravo za Evansa, Alkaras se namučio do osmine finala

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2023

Prvi nosilac muškog turnira na US openu Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala posljednjeg grend slema u 2023. godini.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.