Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US open: Tipsarević odigrao poslednji grend slem u karijeri

Janko Tipsarević odigrao je poslednji grend slem u karijeri, pošto je takmičenje na Ju-Es openu završio u prvom kolu. Tipsarević je u Njujorku izgubio od domaćeg tenisera Denisa Kudle, rezultatom 3:6, 6:1, 7:6 (7-5), 6:1.

Janko je pre nekoliko dana najavio kraj karijere posle Dejvis kupa i sada nije imao dovoljno sreće, niti snage da dođe do trijumfa.

Amerikanac je dobio meč posle više od dva sata i 40 minuta, iako je srpski igrač osvojio prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << set.

Tipsarević je na startu pretrpeo jedan, a napravio dva brejka i to mu je bilo dovoljno za prednost, ali je Kudla ekspresno odgovorio. Bez dileme, ključni set bio je treći, koji je posle velike borbe i dramatičnog taj-brejka otišao na konto domaćeg tenisera, pa povratka za srpskog asa nije bilo.

Denis je i u četvrtom protutnjao pored Tipsarevića i obezbedio duel sa još jednim Srbinom – Dušanom Lajovićem.

Janku sada ostaje još nekoliko turnira do kraja karijere, a poslednji nastup zabeležiće za Srbiju u Dejvis kupu, krajem novembra.

Autor: RTS

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: US Open,   Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Janko o najlepšim uspomenama: Dejvis kup, pa US open!

Izvor: Mondo, 26.Avg.2019

Tridesetpetogodišnji srpski teniser odigrao je u ponedeljak poslednji meč u karijeri na grend slem turnirima...Janko Tipsarević oprostio se od vrhunskog tenisa, bar što se tiče individualne karijere, porazom od Denisa Kudle u prvom kolu US opena (1:3)...On je nedavno najavio mogućnost da posle...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.