Izvor: MozzartSport.com, 14.Avg.2020, 09:35

US Open ostao i bez šampionke

Nakon Rafaela Nadala odustala i Bjanka Andresku. Zverev potvrdio dolazak u njujorški mehur

US Open će, ma kako se završio, dobiti nove šampione u singlu, to je sada sasvim jasno. Nakon Rafaela Nadala u njujorški teniski mehur neće ući ni Bjanka Andresku. Kanadska teniserka rumunskog porekla, prošlogodišnja iznenađujuća >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pobednica američkog grend slema, pored slabog fizičkog stanja, kao razlog za odustajanje navela je naravno i strah od Kovida 19.

"Nakon mnogo rasprave sa najbližima donela sam tešku odluku. Cilj mi je da se vratim u takmičarsku formu. US Open je bio vrhunac moje karijere i zato će mi više nedostajati. Mnogo je nepredviđenih stvari uticalo na moju odluku, kao i pandemija virusa korona. Jedva čekam da se vratim na teren!", objavila je 20-godišnjakinja, trenutno šesti reket sveta.

Učesnicima je ovako nešto namerno dozvoljeno kada je uvedeno privremeno pravilo o računanju plasmana na osnovu 22 umesto poslednji 12 meseci, kao i mogućnost izbora u 2020. da li će iskoristiti poene sa turnira, ili će zadržati one iz 2019.

Bilo kako bilo, na ženskoj strani žreba situacija je nešto lošija nego sa muške, gde se zna da neće od velikih imena biti osim Nadala i rekovalescenta Rodžera Federera, a danas je učešće potvrdio i nedavni gost Beograda, sedmi teniser na ATP listi Nemac Aleksander Zverev. Kod devojaka su odustale četiri od prvih sedam na svetu, prvi reket Australijanka Ešli Barti, peti Ukrajinka Elina Svitolina i sedmi Holanđanka Kiki Bertens.

Teniska bonanca u njujorškom mehuru počinje 22. avgusta Sinsinati mastersom nakon kojeg se odmah nastavlja US Open.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.