US OPEN: Srpski derbi u prvom kolu!

Izvor: Mondo, 21.Avg.2014, 21:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Srpski derbi u prvom kolu!

Već na startu poslednjeg grend slem turnira sezone ostaćemo bez jedne teniserke - Jelene ili Bojane.

Foto: MN Press

Jelena Janković (deveti nosilac) i Bojana Jovanovski moraće da odmere snage u prvom kolu US opena, odlučeno je žrebom u četvrtak popodne.

Biće to njihov četvrti susret na WTA Turu.

Jelena je slavila leta 2010. u Portorožu, Bojana se revanširala nekoliko meseci kasnije u Pekingu, da bi posle toga odigrale samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << još jedan meč, u Rimu 2013, kada je iskusnija Jankovićeva ubedljivo pobedila - 6:2, 6:0.

Povezane vestiNovaka čeka "pakao" u Njujorku

Bolja iz tog meča igraće u drugom kolu protiv Karin Knap (Italija) ili Cvetane Pironkove (Bugarska), u trećoj rundi bi rivalka mogla da bude Sloun Stivens (SAD), u osmini finala Angelika Kerber (Nemačka) i u četvrtfinalu Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Ani Ivanović, koja je postavljena za osmu "kosturašicu", put do četvrtfinala je širom otvoren.

Na startu će se sastati sa Amerikankom Alison Riske, potom sa Čehinjom Pliskovom ili Austrijankom Mojsburger.

U trećem kolu bi Ana trebalo da odmeri snage sa Kejsi Delakvom iz Australije, pa sa Ruskinjom Pavljučenkovom ili Italijankom Penetom.

Moguće četvrtfinale protiv Serene Vilijams, koju do tada može da namuči samo Samanta Stosur, bilo bi najveći test trenutnih mogućnosti Ane Ivanović.

U finalu Sinsinatija minulog vikenda nije uspela da je namuči (4:6, 1:6), mada se mora priznati da je imala minimalno vreme za oporavak posle napornog meča i pobede nad Šarapovom u polufinalu.
Pogledaj vesti o: US Open,   Tenis

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.