US OPEN: Đoković se MUČIO u prvom setu! A onda je Nole dodao gas i POČISTIO Španca!

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Đoković se MUČIO u prvom setu! A onda je Nole dodao gas i POČISTIO Španca!

Najbolji srpski teniser maksimalan na premijeri.

Kralj je pobedom krenuo u odbranu trona. Novak Đoković je prema očekivanju savladao prvu prepreku Roberta Karbaljesa Baena iz Španije, koji mu je zadao dosta problema u prvom setu. I pored toga, najbolji srpski teniser je trijumfom na startu US opena započeo pohod na četvrti pehar u Njujorku – 3:0 (6:4, 6:1, 6:4).

Držao se Španac u prvom setu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iako je nekoliko puta bio blizu toga da prepusti servis srpskom asu. Najbliži brejku Nole je bio dva puta, u drugom i sedmom gemu. U drugom nije iskoristio tri šanse da oduzme servis Baeni, dok je u sedmom imao vođstvo od 40:0, ali se Karbaljes ponovo izvukao i izjednačio na 4:4.

Ono što nije uspeo u prethodna dva pokušaja, Đokoviću je pošlo za rukom u desetom odlučujućem gemu kada je konačno „slomio“ Španca i iskoristivši šestu brejk priliku stigao do trijumfa od 6:4 i vođstva u setovima od 1:0.

Već na startu drugog perioda, Novak je stigao do brejka i potvrdio sjajnu igru iz finiša prvog seta. Srpski as je napravio tri vezana gema sa nulom i ekspresno stigao do vođstva od 4:1, a zatim u narednom ponovo oduzeo servis Špancu i na kraju realizovao svoj za ubedljivih 6:1.

Odlučujući trenutak u trećem setu, dogodio se u petom gemu. Pri rezultatu 2:2, Nole je iskoristio prvu brejk priliku u ovom setu i kod vođstva 40:30 realizovao "zicer", kakav najboljima ne izmiče. Nastavak je bilo rutinsko odrađivanje posla, pošto je srpski as na svoj servis (40:15) iskoristio prvu od dve meč lopte i 6:4, odnosno, konačan trijumf od 3:0.

Najbolji teniser sveta za plasman u treće kolo igraće protiv boljeg iz duela Sem Kveri (SAD) - Huan Ignasio Londero (Argentina).

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda francuska teniserka i Noletova prijateljica Kristina Mladenović.

🦋🌊👙🐳🏝🇲🇻💙

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 20. Нов 2018. у 9:24 PST

☺️🌹

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 12. Нов 2018. у 8:32 PST

Tough #training days 💦💪🏻 but with The @adidaswomen Statement Collection it’s always in style, & comfort 🔥💗 #adidasWomen #healthylifestyle #HereToCreate #createdwithadidas

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 7. Нов 2018. у 7:08 PST

Last night 👗✨🌃🇸🇬 #Singapore #WTAFinals #gala

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 24. Окт 2018. у 7:57 PDT

Players dinner theme ⚜️🎾💃 #Linz #wtalinz

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 8. Окт 2018. у 11:21 PDT

🔍👀This close-up or last post better? -Thanks 📸 @jimmie48tennis

Објава коју дели Kristina Mladenovic (@kristinamladenovic93) дана 25. Сеп 2018. у 9:07 PDT
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.