Šta se dešavalo pred finale u Indijanapolisu? Moramo da nađemo crkvu da zapalimo sveću

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 09:06

Šta se dešavalo pred finale u Indijanapolisu? "Moramo da nađemo crkvu da zapalimo sveću"

Srbija, tačnije SR Jugoslavija, poslednji put prvak sveta bila je u Indijanapolisu 2002. godine.

Jedan od svedoka penjanja na krov sveta bio je i fotograf Dragan Veselinov, koji decenijama živi u Americi, državi Ohajo.

Dragan trenutno pokriva US open, gde smo ga i upoznali. Intervju sa njim moći ćete da čitate u ponedeljak.

Sada vam donosimo delić onoga što je Veselinov ispričao za B92.net, a tiče se Svetskog prvenstva u Indijanapolisu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Veselinov je školski drug brata Dejana Bodiroge, Željka, sa kojim je uostalom i pratio veliko finale protiv Argentine.

"Sećam se da je Bodiroga pred finale, da odmah odem do finala, rekao to jutro: ‘Dragane, moramo da odemo da nađemo crkvu našu da zapalimo sveću’. Rekao sam mu: ‘Hajde, videću gde je crkva, nisam ja iz ove okoline’. Našli smo neku Libijsku ortodoksnu parohiju, blizu je bila hotela. Sednemo u auto, odemo Bole i ja. Ulazimo, oni nas gledaju, pitaju se ko su ova dvojica. Bole nije nizak, nisam ni ja ono baš mali. Kažem mu ja: ‘Bole, zapalićemo mi sveće i da bežimo odavde pre nego što počnu policiju da zovu’. Ja se sećam samo da je pola utakmice odgledao leđima okrenutim i da je morao da ispuši par cigareta koliko je bio nervozan. A sedeli smo pored ljudi iz stručnog štaba", rekao je Veselinov.

Argentina je pala u finalu rezultatom 84:77, a najbolji na terenu bio je upravo Dejan Bodiroga sa 27 poena.

"Mislim da su nas dva autobusa odvela kod sponzora reprezentacije tad, to je bio novitet, da se proslavi. Ja mislim da su svi završili u bazenu osim mene. Ja sam im rekao: ‘Slušaj, aparat, ne bacajte me u bazen’. To je uspomena, stvarno, ali moram da kažem da sam držao aparat u ruci, ali ne u funkciji reportera, nego nekoga ko je beležio zbivanja tamo, ali za njihove potrebe, naravno", ispričao je on.

Srbija novu šansu za svetsku titulu ima u nedelju od 14.40, kada će joj protivnik biti Nemačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: US Open,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.