Šok! Kraj za šampionku, Ostapenko izbacila Švjontek!

Izvor: B92, 04.Sep.2023, 05:59

Šok! Kraj za šampionku, Ostapenko izbacila Švjontek!

Jelena Ostapenko, 20. igračica sveta, pobrinula se za veliko iznenađenje na US Openu.

Letonka je eliminisala branioca titule i prvu igračicu sveta, Poljakinju Igu Švjontek, 3:6, 6:3, 6:1.

Njoj je za veliku pobedu bilo dovoljno 107 minuta, a plasman u četvrtfinale najbolji joj je rezultat u Njujorku i četvrto četvrtfinale u karijeri na grend slemu.

Inače Jelena je 2017. osvojila titulu na Rolan Garosu i posle toga je imala od velikih slem rezultata >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << još samo polufinale Vimbldona.

Devojka koja je ove godine odigrala čak 24 meča u tri seta, pokazala se još jednom kao enigma za Švjontek - i četvrti meč sa Poljakinjom uspela je da dobije.

Ovaj poraz Ige ima mogući jak epilog, Arini Sabalenki biće dovoljna pobeda nad Darijom Kasatkinom da posle turnira postane prva na svetu.

Meč su počele razmenom brejkova, a onda je Švjontek napravila novi u šestom gemu i to joj je bilo dovoljno da stigne do 6:3.

Međutim, u nastavku, sve se obrnulo.

Ostapenko je zaigrala fantastično, povela u drugom setu sa 4:1.

Vratila je Švjontek brejk i smanjila na 4:3, ali je Jelena dobila naredna dva gema za 6:3 i 1-1 u setovima.

I onda mastralan set odluke u kojem je uz tri brejka stigla do 5:0.

Švjontek je vratila jedan brejk, i to kada je Jelena servirala za meč u šestom gemu, ali sve je bilo brzo gotovo, jer je Letoonka odmah uzvratila istom merom i plasirala se u četvrtfinale gde je čeka okršaj sa Koko Gof koja je pobedila Karolinu Voznjacki, 6:3, 3:6, 6:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kraj dominacije: Iga Švjontek više nije prva

Izvor: B92, 04.Sep.2023

Poljska teniserka Iga Švjontek izgubila je prvu poziciju na WTA listi...Jelena Ostapenko, 20. igračica sveta, pobrinula se za veliko iznenađenje na US Openu i eliminisala Igu Švjontek...Švjontek će zbog tog poraza od naredne nedelje izgubiti prvo mesto na WTA listi, koje je držala 75 uzastopnih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.