Rekord na US Openu

Izvor: Mondo, 01.Sep.2017, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekord na US Openu

Šelbi Rodžers i Darija Gavrilova ispisale su novu stranicu u istoriji grend slema u Njujorku

Foto: AP Photo/Adam Hunger

Amerikanka Šelbi Rodžers pobedila je Australijanku Dariju Gavrilovu posle naporne borbe u tri seta - 7:6 (8:6), 4:6, 7:6 (7:5) i izborila plasman u treće kolo US Opena.

Tek po završetku meča saznala je da je upravo na tom meču postala i nova rekorderka.

Naime, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << one su na terenu provele tri sata i 33 minuta, što je najduži meč ikada odigran na US Openu u ženskoj konkurenciji.

Prethodno su na terenu najduže boravile Džoana Konta i Garbinje Muguruza. Britanka je, takođe u drugom kolu, 2015. pobedila igračicu iz Španije u tri seta, posle dva sata i 23 minuta igre.

"Nemam osećaj da je ovo bio baš tako dug meč, najduži u istoriji US Opena, ali verovatno ću to brzo osetiti kada krenu bolovi", rekla je Rožers, koja je kraj meča dočekala u suzama.

3 hrs and 31 minutes on court...

Get some well deserved rest, @Shelby_Rogers_!#USOpenpic.twitter.com/ozLbG41p6H

US Open Tennis (@usopen) August 31, 2017

U muškoj konkurenciji najduži meč u istoriji US Opena odigran je 1992. godine. Štefan Edberg je tada pobedio Majkla Čanga u pet setova (6:7, 7:5, 7:6, 5:7, 6:4) posle pet sati i 26 minuta igre.

"Trener mi je to otkrio pre odlaska u svlačionicu i rekla sam da je to prilično 'kul' jer sam osim pobede postavila i rekord", dodala je 62. igračica sveta, koja će drugu godinu zaredom igrati u trećem kolu US Opena, a protivnica će joj biti Elina Svitolina.

Za razliku od Šelbi Rodžers Gavrilova je izjavila da je to za nju "gorak" rekord.

"Emocije su mi vrlo pomešane posle poraza. Ispada da sam igrala više od tri i po sata ni za šta... Ne osećam se baš najbolje. Borila sam se na terenu i da sam pobedila bila bih mnogo ponosnija na tu bitku", rekla je Gavrilova, koja na WTA listi zauzima 20. mesto.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.