Putovanja, karantini, promene tokom turnira – neću na US open

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 17:28

"Putovanja, karantini, promene tokom turnira – neću na US open"

Druga teniserka na WTA listi Simona Halep donela je odluku da, bez obzira na krajnju odluku oko održavanja turnira, ne učestvuje na US openu.

Ona je to saopštila u izjavi za "Pro TV" i poručila da će do kraja kalendarske godine igrati samo u Evropi.

Putovanja u Sjedinjene Američke Države i Kinu je procenila rizičnim, rekla je pre par dana u izjavi za "Njujork Tajms".

"Neću igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na US openu. Gajim velike sumnje prema učešću u takvim uslovima", rekla je rumunska teniserka i potom pojasnila svoj stav.

"Ne samo zbog pandemije, već i zbog rizika od putovanja, karantina, promena koje bi mogle da se dogode tokom turnira. Znam da bi svi želeli da se održi zbog finansija, sponzora... Takođe, puno tenisera trenutno je bez posla, ali mislim da bi svako morao da donese odluku za sebe", poručila je Halep.

Za sada je poznato da će se Rolan Garos igrati u septembru, Vimbldon je odložen za 2021. godinu, a na tačan termin US opena još uvek se čeka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.