Izvor: MozzartSport.com, 06.Sep.2020, 23:45

Pre sedam dana Slovenac je na US Openu iz besa pogodio kamermana i nije diskvalifikovan

Različiti aršini u Njujorku

Sportska planeta je u poku posle diskvalifikacije Novaka Đokovića sa US Opena. Iako je supervizor US Opena doneo odluku da Đokovića eliminiše pozivajući se na pravilnik, većina ljubitelja sporta smatra da je odluka bila preoštra i loša.

Pravilnik kaže da igrači u tenisu ne smaju na svojim ponašanjem ugrožavaju bilo koga drugog na lokaciji trunira.

“Igrači ni u kom trenutku ne smeju >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fizički zlostavljati nijednog zvaničnika, protivnika, gledaoca ili drugu osobu u na lokaciji turnira. Sudija u konsultaciji sa šefom supervizora Grend slema može proglasiti diskvalifikaciju zbog bilo kog pojedinačnog kršenja ovog kodeksa”, piše u pravilima.

Međutim, problem je kako se pravila primenjuju.

Pre samo sedam dana na US Openu je viđena slična scena. Možda i gora.

Slovenački teniser Aljaž Bedene je posle izgubljenog poena u besu udario lopticu koja je pogodila kamermana. Naravno, nije to uradio namerno. Prišao je i izvinio se. Prošao je bez diskvalifikacije iako je fizički ugrozio drugu osobu na lokaciji trunira.

Ali u Đokovićevom slučaju je pravilnik striktno primenjen. Kao da je neko jedva dočekao da se proslavi ovo nepopualrnom odlukom.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: US Open,   Nju Jork

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.