Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2016, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kerber bez većih problema sa Kvitovom

Angelika Kerber plasirala se u četvrtinu finala US Open pobjedom nad Petrom Kvitovom u dva seta – 6:3, 7:5.

Njemica, druga igračica svijeta slavila je poslije tačno sat i po vremena igre protiv Čehinje, 16. na svjetskog listi, a u borbi za polufinale igraće protiv Roberte Vinči iz Italije, koja je eliminisala Ukrajinku Jelsiju Curenko.

Bio je ovo deveti međusobni duel između Angelike i Petre, a Kerber sada vodi sa 5:4 u trijumfima.

Poslije >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mirna uvodna dva gema, uslijedilo je ono zbog čega je ženski tenis postao prepoznatljiv. – tri vezana brejka. Prvo je to učinila Njemica, Čehinja je odmah odgovorila, ali i nastavila da griješi u serijama, pa se ubrzo ponovo našla u zaostatku.

Za razliku od nje, Kerber je u visokom procentu osvajala poene na bilo koji od svoja dva servisa i do kraja prvog dijela igre promašaje rivalke pretvorila u vođstvo u setovima.

U drugoj fazi mečva gledali smo daleko veću borbu, obje teniserke propustile su nekoliko sjajnih prilika da prelome situaciju u svoju korist – Kvitova i dalje bila ta koja je više napadala, ali i griješila.

Kerber je pametno sačekala šansu, 'pustila' ruku kada je obijezbedila taj-brejk i već prvu priliku pretvorila u svoj konačni trijumf.

Njemica je stigla na korak do uspjeha koji je 2012. godine načinila u Njujorku, kada je na terenima Flašing Medouza stigla do polufinala.

(B92)
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.