Finale US opena  pobednik nosi sve

Izvor: B92, 11.Sep.2022, 16:34

Finale US opena " pobednik nosi sve

Karlos Alkaras i Kasper Rud u nedelju od 22.00 časa boriće se za titulu na US openu.

Važnost ovog susreta postaje veća ako se zna da će osvajač trofeja od ponedeljka postati prvi teniser sveta.

Ovo će biti prvo Grend slem finale u kojem će igrati dva tenisera, koji se bore za prvu titulu, ali i za čelo ATP liste.

Rud ima šansu da postane i prvi Norvežanin sa najvećom titulom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok Alkaras može da postane najmlađi igrač u istoriji na prvom mestu (19 godina i četiri meseca).

Španac, nakon što nije ispustio ni set u prva tri kola, protiv Marina Čilića, Janika Sinera i Frensisa Tijafoa morao je da igra pet setova, u kojima je pokazao izuzetnu fizičku, ali i mentalnu snagu.

Alkaras ima impresivan skor od 8-1 kada je igrao pet setova, a izgubio je samo od Matea Beretinija u Australiji.

Protiv Ruda je igrao dva puta i u oba navrata je slavio. Najpre 2021. u Marbelji, a onda i u finalu Majamija, kada je podigao svoj prvi Masters trofej.

Kasperu će ovo biti drugo Grend slem finale u godini, nakon Rolan Garosa i poraza od Nadala.

Na ovom turniru najveće probleme imao je u trećem kolu protiv Tomija Pola, kada je igrao pet setova.

Očekivalo se da mu Beretini u četvrtfinalu bude nepremostiva prepreka, međutim, to se nije dogodilo – Rud je pokazao snagu, baš kao i u polufinalu protiv Karena Hačanova.

Finale pratite od 22.00 u LIVE BLOGU B92.net.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tenis ima novog "kralja" " Alkaras osvojio US open!

Izvor: B92, 11.Sep.2022

Španski teniser Karlos Alkaras pobedio je Kaspera Ruda sa 3-1 u setovima i osvojio US open...Alkaras je trijumfovao posle tri sata i 21 minuta, po setvima – 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3...Španski teniser je osvojio prvu Grend slem titulu u karijeri u prvom finalu koje je igrao, dok je Rud izgubio drugo...

Nastavak na B92...

Novi Đokovićev pad na ATP listi

Izvor: B92, 12.Sep.2022, 08:38

Tenis ima novog "kralja" – Karlos Alkaras od ponedeljka je prvi na ATP listi najboljih tenisera sveta...Španac je sa 19 godina i tri meseca najmlađi teniser ikada koji se domogao prvog mesta i nakon dodatnih 1640 bodova dopao je do cifre od 6740...Drugi je Kasper Rud, poraženi iz finala US opena,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.