Izvor: MozzartSport.com, 07.Avg.2020, 11:01

Da li US open nakon gledalaca ostaje i bez vrhunskih tenisera?

Top 20 igrača predvođenih Novakom Đokovićem održalo urgentni sastanak sa ATP-om i čelnim ljudima američkog belog sporta

Sve je izvesnije da Rafael Nadal i Rodžer Federer neće biti jedini visikoprofilni igrači koji neće učestvovati na turnirima u Njujorku. Turbulenta teniska sezona čini se nikako da počne...

Nedavna potvrda tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Novaka Đokovića da prvi reket sveta i dalje duma šta mu je činiti i kojem će se carstvu prikloniti dobila je dublju priču sa stranica Marke. Zapravo objašnjenje zašto je tako, ali i upozorenje ne samo da bi Srbin mogao da krene primerom Rafaela Nadala i odabere ipak ostanak u Evropi, pre nego nesiguran prelaza Atlantika.

Naime, problem je taj prokleti karantnin, jer niko ne zna zapravo, pošto nije dobijena zvanična potvrda, šta će biti kada se iz Njujork vrate ovamo za nastavak sezone. Jer nakon ukidanja madridskog mastersa, gde je španska vlada garantovala teniserima posebna status i samim tim izbegavanje obaveznog karantina, niko ne zna da im kaže šta će sada biti.

U suštini, mnoge teme su otvorene u nedavnoj tajnoj i urgentnoj video-konferenciji najboljih 20 igrača predvođenih Novakom Đokovićem, sa ATP-om i čelnim ljudima američkog tenisa. Između ostalih zašto je doneta nova tačka protokola ponašanja koja kaže da će igrač biti eliminisan ako je neko iz njegovog tima pozitivan na virus korona itd.

Sigurno je jedino da ništa nije sigurno, te se može lako dogoditi da teniseri iz Top 20 jednostavno izbegnu Sinsinati masters i US open (22. avgust - 13. septembar), što su na tom sastanku u suštini i najavili. I otud ta neodlulnost Đokovića kada se mislilo sa sigurnošću da će on jedini od Velike trojke učestvovati. Čak već mesec dana trenira na betoskim podlogama. Uoatalom, novi, privremeni sistem računanja poena od 22 meseca, umesto 12 im daje mogućnost da biraju da ne idu jer neće gubiti osvojeno prošle godine.

Pošto organizatori sada teško mogu odustati, može se dogoditi da ovogodišnji njujorški grend slem osvoji neko ko nikada nije mogao ni da sanja o tome.

Deo restartovane ATP ezone u Evropi počinje već 8. septembra u Kicbilu nakon čega slede rimski masters (20. septembar) te Rolan Garos (27. septembar). Prema najavama čelnih ljudi ATP-a, pošto je otkazan ceo jesenji deo takmičenja u Aziji, pre svega Kini, fokusiraće se na Stari kontinent gde planiraju još nekoliko trunira u zatvorenom na tvrdim podlogama završno sa završnim mastersom u Londonu koji žele da, zbog finansijskih razloga, održe po svaku cenu. To takmičenje, naime donosi ATP-u ubedljivo najviše prihoda pošto su grend slemovi nezavisne kompanije.

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.