Batalio US Open: Mareju singl prioritet, igra čelindžer

Izvor: Mondo, 24.Avg.2019, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Batalio US Open: Mareju singl prioritet, igra čelindžer

Nekadašnji prvi reket sveta odlučio da umesto u dublu na grend slemu u Njujorku nastupi u pojedinačnoj konkurenciji na turniru nižeg ranga

Endi Marej odlučio je da je povratak u singl konkurenciji za njega prioritet, zbog čega će sledeće nedelje umesto u dublu na US Openu nastupati na čelindžeru na Majorci.

Britanac je prihvatio pozivnicu sa turnira iz Španije, koji će se održati na terenima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Akademije Rafaela Nadala.

To će biti njegov prvi nastup na čelindžeru od 2005. godine.

Marej se posle operacije kuka u januaru vratio tenisu u junu, ali u dublu, a tek nedavno odigrao je prve mečeve u singl konkurenciji.

Nastupio je na turnirima u SAD, u Sinsinatiju i Vinston Sejlemu, ali je pretrpeo poraze u prvom kolu.

Na mastersu u Ohaju nadigrao ga je Rišar Gaske, a u Vinston Sejlemu Tenis Sandrgren, nakon čega je priznao da mu je neophodno da odigra više mečeva, i doneo odluku da to bude na manjim turnirima.

Iako je prvobitni plan bio da nastupa na US Openu u dublu, odlučio je da je singl ipak prioritet i rešio da otputuje u Manakor, na čelindžer nagradnog fonda 46.600 evra.

On je najavio da bi krajem septembra trebalo da igra na dva turnira u Kini, a u međuvremenu će pokušati da "nakupi" što više mečeva u singlu i pokuša da povrati neophodnu formu za takmičenje na najvišem nivou.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.