Ana poklonila Viki četvrtfinale

Izvor: B92, 03.Sep.2013, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ana 'poklonila' Viki četvrtfinale

Srpska teniserka Ana Ivanović poražena je od Vikorije Azarenke u četvrtom kolu US opena posle preokreta - 2:1(4:6, 6:3, 6:4).

U meču koji je igran u istom terminu, Jelena Janković i Mirjana Lučić-Baroni poražene su od kineskog para Su-Vei Hsie i Šuai Peng - 2:0(6:4, 6:2).

Ana je odlično otvorila meč, brzo napravila brejk koji je čuvala do kraja seta i stigla do vođstva. Međutim, Azarenka se bolje snašla u "moru" brejkova i brzo stigla do izjednačenja, da bi u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučujućem setu manje grešila i stigla do pobede.

Prognoza za danas najavljuje kišu oko 20 časova po našem vremenu, ali ne bi trebalo da potraje. Tako da bi meč Novaka Đokovića i Marsela Granoreljsa trebalo da počne najkasnije do 21 čas.

Tok meča:

Ana je odlično otvorila meč, lako povela 1:0 da bi već prvu brejk loptu na meču pretvorila u brejk. Usledio je još jedan siguran gem, u kome je Ana imala dva vinera i as, za laganih - 3:0.

S druge strane, odlično ide i Jeleni i Mirjani - koje posle šest odigranih gemova imaju brejk prednosti i sigurnu prednost - 4:2.

Kineskinje su se konsolidovale i u potpunosti preokrenule prvi set u svoju korist - vratile su brejk i sa nova dva osvojena gema stigle na korak od vođstva - 5:4.

Dobro Ivanovićeva izgleda na terenu. Odlično se kreće i još bolje udara forhend, a jedina stvar koja ne funkcioniše je prvi servis. I pored te činjenice, Srpkinja se isčupala posle 0:30 i ponovo otišla na tri gema razlike - 4:1.

Mogla je Ana u šestom gemu da praktično reši pitanje pobednika prvog seta. Odličnim forhendom je stigla do brejkšanse, ali je Azarenka to neutralisala sa dva dobra servisa i smanjila prednost naše teniserke - 4:2.

Peng i Hsie nisu iskoristile prve dve, ali jesu treću set loptu, za vođstvo u setovima posle preokreta na Jankovićevom i Baroni - 6:4.

Nastavlja Ana da ispaljuje vinere iz svih mogućih pozicija. Još jednim sigurnim gemom je došla na korak od prvog seta - 5:2.

Azarenka izgubila prva dva poena na svoj servis, ali je agresivnom igrom ostala u setu - 4:3.

Neverovatno. Ana je, u gemu u kom je servirala za set, napravila neiznuđenu grešku, pa duplu, da bi Azarenka forhendom stigla do tri vezane brejk lopte. Ivanovićeva je spasila prve dve, da bi Azarenka smečom stigla do prvog brejka i ostanka u setu - 5:4.

Naplatila je Ivanovićeva 17 vinera i 88 odsto ubačenih prvih servisa. Azarenka je gem otvorila servis vinerom, ali su usledile dve greške iz forhena, te Anin novi viner iz forenda za dve set lopte. Beloruskinja opet greši iz forhenda i 13. nositeljka iz Srbije vodi u setovima - 6:4.

U međuvremenu, Kineskninje su stigle do brejka i u drugom setu protiv Jelene i Mirjane za sigurnu prednost - 3:1.

Nije Ana dobro otvorila drugi set - poklonivši Beloruskinji duplom greškom brejk. Ali, ekspresno se ispravila i već u sledećem gemu stigla do izjednačenja - 1:1.

Kineskinje Su-Vei Hsie i Šuai Peng napravile su još jedan brejk i lagano stigle do pobede protiv Jelene Janković i Mirjane Lučić-Baroni - 6:4, 6:2.

Posle izjednačenja Ane, usledilo je pet gemova u kojima teniserka koja servira nije uspela da sačuva svoj servis. Seriju je prekinula Beloruskinja, kada je u šestom gemu iskoristila tri neiznuđene greške Srpkinje iz bekenda, za prvi prednost od dva gema u meču - 4:2.

Azarenka je do kraja drugog seta iskoristila pad u Aninoj igri i drugim brejkom u setu, bez izgubljenog poena, stigla do izjednačenja u setovima - 6:3.

Loše je počeo i odlučujući set. Pored brejka Beloruskinje više brine neverovatan pad naše teniserke u igri. Počela je konstatno da greši iz forhenda, koji je do sada najbolje služio, što je druga nositelja iskoristila i ubrzo stigla do 'duple' prednosti - 2:0.

Naša teniserka ima veći broj vinera od protivnice, ali je zato broj neiznuđenih grešaka na strani Beloruskinje. Ipak, Ana se nešto bolje snašla, u nešto lošiljem tenisu nego na startu meča, oduzela je protivnici servis po četvrti put u meču za novi brejk - 2:1.

Vika je dobila još jedan dugačak i težak gem, u kom je Ana imala gem loptu, za 2:2, da bi joj Srpkinja oduzela servis bez izgubljenog poena i vratila se u odlučujući set. Posle dužeg vrema usledio je miran servis gem Ivanovićeve za potpuni povratak - 3:3.

I taman kad je Ivanovićeva anulirala prednost protivnice, odigrala je novi loš gem, Azarenka je stigla do novog brejka i šanse da svojim servisom ode u četvrtfinale - 5:3.

Nastavlja se drama na "Artur Ešu". Azarenka je sebi stvorila dve meč prilike, ali je Ana odigrala kao na početku meča, snažnim vinerima je terala protivnicu na greške i stigla do novog brejka i povratka u meč - 5:4.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.