Uprkos političkim neslaganjima, Asad dozvolio Kurdima da pošalju pojačanje u Efrin (MAPA)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2018, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprkos političkim neslaganjima, Asad dozvolio Kurdima da pošalju pojačanje u Efrin (MAPA)

Samo da turski zulum ne zavlada

Uprkos političkim neslaganjima između sirijske vlade i kurdskog PYD, Damask će dozvoliti jedinicama YPG da pošalju pojačanje u kanton Efrin sa svoje teritorije u Alepu.

Kurdskom YPG-u je omogućeno da ojača kanton Efrin iz delova Alepa koji je pod kontrolom Damaska. Pojačanja YPG krenula su duž autoputa Hasaka-Alepo do grada Alepa, odakle su na kraju krenuli ka kantonu Efrin u severozapadnom delu pokrajine.

Vojni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izvor je dodao da je YPG poslao nekoliko stotina trupa u kanton Efrin u poslednjih 48 sati. U petak je turski ministar odbrane izjavio nakon sastanka u Moskvi da će njegove snage ući u kanton Efrin, uprkos neodobravanju Damaska.

Vesti iz Efrina pogledajte OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.