Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Mar.2023, 14:08

EU izdvaja milijardu evra za pomoć u obnovi Turske posle zemljotresa; Srbija pomaže i Turskoj i Siriji

Evropska komisija u saradnji sa Švedskom, koja predsedava Savetom EU organizuje danas u Briselu Međunarodnu donatorsku konferenciju za podršku ljudima u Turskoj i Siriji, pogođenim razornim zemljotresima početkom februara. Kodomaćini konferencije su predsednica EK Ursula fon der Lajen i premijer Švedse Ulf Kristerson, a biće prisutan i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU izdvaja milijardu evra za pomoć u obnovi Turske posle zemljotresa

Izvor: Blic, 20.Mar.2023

Evropska unija izdvojiće milijardu evra za pomoc u obnovi Turske nakon razornih zemljotresa, izjavila je danas predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen na otvaranju međunarodne donatorske konferencije za podršku nakon razornog prošlomesečnog zemljotresa.

Nastavak na Blic...

Murati: Kosovo nije učestvovalo na donatorskoj konferenciji u Briselu zbog insistiranja na upotrebi zvezdice

Izvor: Danas, 20.Mar.2023

Evropska unija organizovala je danas donatorsku konferenciju „Zajedno za narod Turske i Sirije“, a u cilju prikupljanja pomoći za građane ovih zemalja koje je 6. februara pogodila serija razornih zemljotresa. U Brisel je otputovao i kosovski ministar finansija, rada i transfera, Hekuran Murati,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.