Turski vojni ataše uhapšen u Saudijskoj Arabiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2016, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turski vojni ataše uhapšen u Saudijskoj Arabiji

Vojni ataše Ambasade Turske u Kuvajtu uhapšen je u Saudijskoj Arabiji, gde je pokušao da se ukrca na let za Evropu posle pokušaja vojnog udara u Turskoj, preneli su danas saudijski mediji, pozivajući se na diplomatske izvore.

Saudijski dnevni list Ašark Al-Avsat navodi da je vojni ataše Mikail Gulu saslušan juče po nalogu turskih vlasti, čim je stigao na aerodrom u Damamu.

"On je trenutno u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pritvoru u Saudijskoj Arabiji, gde su ga tamošnje vlasti pri pokušaju bekstva, najverovatnije zbog umešanosti u pokušaj puča u Turskoj", naveo je isti list, dodavši da bi Gulu trebalo da bude izručen turskim vlastima.

U Turskoj se sprovode masovna hapšenja posle neuspelog pokušaja vojnog puča.

Saudijska televizijska mreža Al-Arabija prenela je da je Gulu nameravao da preko Amsterdama otputuje u Diseldorf.

Oko 6.000 pripadnika vojske uhapšeno je posle pokušaja vojnog udara u Turskoj, u kojem je, po poslednjem zvaničnom bilansu, poginulo najmanje 290 osoba.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.