Turska lira na minimumu zbog straha od trgovinskog rata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska lira na minimumu zbog straha od trgovinskog rata

Turska lira pala je danas na rekordno nizak nivo, jer investitori strahuju da će potezi američkog predsednika Donalda Trampa dovesti do izbijanja globalnog trgovinskog rata.

Lira je danas prvi put probila nivo od 4,0 lire za dolar, skliznuvši nakratko na 4,03 lire za dolar, da bi se kasnije trgovala na 3,96 lira za dolar u Istanbulu, što je pad od oko 0,7 odsto, prenosi agencija "Blumberg".

Prema jenu je pala za čak 3,0 odsto, a takođe je na rekordno niskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nivou prema evru od 4,97 lira za evro.

Trampova odluka da uvede carine Kini i kineski plan za recipročnim akcijama podgrejali su zabrinutost od izbijanja trgovinskog rata, koji može da ugrozi rast globalne ekonomije, ocenjuje njujorška agencija.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.