Turska: Pobegla petorica zatvorenika osumnjičena za džihadizam

Izvor: Blic, 11.Maj.2016, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Pobegla petorica zatvorenika osumnjičena za džihadizam

Pet osumnjičenih pripadnika Islamske države pobeglo je ovog meseca iz zatvora u Turskoj nakon što su bili prebačeni u instituciju sa slabijim merama obezbeđenja, uprkos upozorenjima obaveštajnih službi, piše turski dnevnik "Hurijet".

List navodi da su trojica od petorice odbeglih islamista već uhapšeni, a da je u toku potraga za preostalim beguncima. Pokrenuta je i istraga o propustima u bezbednosnim merama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Osumnjičeni su uhapšeni prošle godine u okviru racija protiv ćelija Islamske države u Turskoj. Od sredine prošle godine, u Turskoj je uhapšeno više stotina navodnih sledbenika Islamske države.

Nije poznato koliko se osumnjičenih dosad pojavilo pred sudijom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.