Slovenci posle evropske titule ostali bez Mundobasketa

Izvor: N1 televizija, 17.Sep.2018, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenci posle evropske titule ostali bez Mundobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije porazom od Turske u "Stožicama" izgubila je sve šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo u Kini naredne godine.

Aktuelni prvak Evrope je u grupi I pred svojim navijačima poražen od selekcije Turske sa i sa 86:77 samo dva trijumfa trijumfa u osam mečeva četiri kola pre kraja izgubili su šansu da se bore za mesto na Mundobasketu.

Slovenija je pružila dobar otpor ekipi koja u ovom "prozoru" na raspolagaju ima >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << NBA igrače Ersana Iljasovu, Čedija Osmana i Furkana Korkmaza, međutim, ekipa selektora Ufuka Saridže u većem delu utakmice kontrolisala je rezultat i u finišu došla do dvocifrene prednosti.

Ilyasova #FIBAWC#ThisIsMyHouse@TBF

https://t.co/yB4gFvW05u

https://t.co/6BBBf6oObD

https://t.co/pBU9D7bidSpic.twitter.com/yjeqgjRCRX

Korkmaz je postigao 24 poena, Skoti Vilbekin je dodao 22 (6/8 za tri), Osman je upisao 19, uz 11 skokova, dok je Iljasova meč završio sa 14 koševa.

U oslabljenom domaćem timu Entoni Rendolf je prednjačio sa 24 poena i 12 skokova, Blaž Mesiček je zabeležio 14, a Vlatko Čančar i Miha Lapornik po 10 poena.

Crna Gora je u Podgorici savladala Ukrajinu sa 90:84, Španija je u ovoj grupi pobedila Letoniju, dok je Litvanija iz grupe J obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo.

Grupa I

Španija - Letonija 85:82

Slovenija - Turska 77:86

Crna Gora - Ukrajina 90:84

Grupa J

Mađarska - Italija 63:69

Litvanija - Holandija 95:93 (dva produžetka)

Poljska - Hrvatska (21:00)
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP (kval.) - Šampion Evrope daleko od Kine, Crna Gora čuva nadu

Izvor: Sportske.net, 17.Sep.2018

Peti vezani poraz Slovenaca u sklopu kvalifikacija za Mundobasket. "Vajld-kard" deluje kao jedini spas za šampiona Evrope. Crna Gora i dalje u životu...Teoretske šanse ostale su reprezentaciji Slovenije da se domogne Mundobasketa u Kini kroz kvalifikacije nakon večerašnjeg poraza od Turske...Aktuelni...

Nastavak na Sportske.net...

Pokvarena godišnjica: Šampion Evrope ne ide na SP!

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018

Tačno godinu dana od osvajanja Eurobasketa, košarkaška reprezentacija Slovenije ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo...Foto: MN Press..Prošlog 17. septembra, Slovenci su slavili najveći uspeh svoje košarke od otcepljenja od Jugoslavije. Osvojili su te istanbulske večeri Eurobasket,...

Nastavak na Mondo...

Slovenija i Hrvatska na ivici provalije! Vize za Kinu sve dalje...

Izvor: MozzartSport.com, 17.Sep.2018

Nema kraja ludilu evropskih kvalifikacije za Svetski kup u Kini! Videli smo šta je Holandija umalo napravila Litvaniji usred Vilnjusa, a Fortuna nije bila na strani košarkaša Hrvatske i Slovenije koji su došli na ivicu provalije. Ma koliko apsurdno zvučalo, ali posle neuspeha u meču protiv Turske...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.