Pokvarena godišnjica: Šampion Evrope ne ide na SP!

Izvor: Mondo, 17.Sep.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokvarena godišnjica: Šampion Evrope ne ide na SP!

Tačno godinu dana od osvajanja Eurobasketa, košarkaška reprezentacija Slovenije ostala bez šanse da se plasira na Svetsko prvenstvo.

Foto: MN Press

Prošlog 17. septembra, Slovenci su slavili najveći uspeh svoje košarke od otcepljenja od Jugoslavije. Osvojili su te istanbulske večeri Eurobasket, pobedom protiv reprezentacije Srbije.

Godinu kasnije, ovog ponedeljka, "zmajčeki" su doživeli bolan poraz, koji ih je i teoretski sprečio da se nadaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kini sledećeg leta.

Bez selektora Igora Kokoškova i važnih igrača iz Istanbula - Gorana Dragića, Luke Dončića, Klemena Prepeliča i Jake Blažiča, kao i bez Zorana Dragića, Slovenci su u Ljubljani doživeli šesti poraz i definitivno se oprostili od planova da nastupe u Kini.

Slovenija - Turska 77:86 (20:22, 18:19, 21:26, 18:19)

Entoni Rendolf, krilni centar šampionskog tima, postigao je 24 poena, Blaž Mesiček je ubacio 14, Vlatko Čančar 10, ali taj doprinos nije bio dovoljan da se domaći raduju. Iz prošlogodišnjeg sastava nastupili su i Edo Murić (2), Matic Rebec (5) i Gašper Vidmar (8), ali takođe nisu nalazili način da odgovore na bolju tursku igru.

Foto: MN Press

Sa druge strane, među gostima su se istakli NBA igrači, Furkan Korkmaz sa 24 poena (3/5 za tri), Džedi Osman sa 19 i Ersan Iljasova sa 14, dok je Skoti Vilbekin tokom tri sezone u Darušafaki stekao tursko državljanstvo i večeras ga opravdao sa 22 poena.

Pročitajte rezultate i pogledajte tabelu Grupe I, na čijem je Slovenija začelju.

/LUD meč u Litvaniji: Slomio Hrvatsku, pa doneo Kinu!/

/Letoncima falile SEKUNDE u Španiji/

/Hrvatskoj izmiče Svetsko prvenstvo!/



Izvor: YouTube/FIBA
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.