PONOS TURSKE, ERDOGANOVA DIKA: Prvi nacionalni borbeni avion Ankare, udarna pesnica turske avijacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2022, 22:03

PONOS TURSKE, ERDOGANOVA DIKA: Prvi nacionalni borbeni avion Ankare, udarna pesnica turske avijacije

Objavljen snimak

Turska agencija za vazduhoplovstvo i svemirska istraživanja objavila je novu animaciju nacionalnog turskog borbenog aviona, koji je u januaru najavio turski predsednik Redžep Tajip Erdogan. On bi iz hangara trebalo da izađe 18. marta 2023. godine, prenose turski mediji.

- Zarad nezavisnosti i budućnosti, sa krilima da ispunim nebo! - napisano je na tviter nalogu Turske vazduhoplovne industrije.

İstiklal ve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << istikbal uğrunda,

Gökyüzünü dolduracak kanatlarıyla!#MMU#18Mart2023 🇹🇷 ✈️ pic.twitter.com/FTTokxy5YB

— Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (@TUSAS_TR) March 9, 2022

- Naš nacionalni borbeni avion, koji će prvi let obaviti 2025. godine, nakon svih potrebnih testiranja zauzeće svoje mesto na nebu 2029. kao udarna snaga našeg ratnog vazduhoplovstva - kazao je u januaru Erdogan u obraćanju na ceremoniji predstavljanja tehnoloških projekata u kompleksu Turske uprave vazduhoplovne i svemirske industrije (TUSAS) u Kahramankazanu u glavnom turskom gradu Ankari.

Vesti o domaćem i stranom naoružanju pročitajte OVDE.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.