Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2016, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci znaju da njihovo oružje završava kod terorista - nemački novinar

Cija koordiniše isporukama oružja na granici Turske i Sirije, rekao je nemački novinar Jirgen Todenhofer za RT, koji je nedavno razgovarao sa komandantom terorističke grupe "Džabat Al Nusra" On je dodao da SAD znaju da oružje koje SAD isporučuju pobunjenicima završava u rukama terorista.

"Ovo je igra koju svi znaju. Veoma je jasno da Amerikanci znaju da njihovo oružje na kraju završava u rukama terorista ", rekao je Todenhofer za RT.



"Cija koordiniše isporukama oružja iz Turske i dovozi ga do granice. Ovo oružje preuzimaju terorističke grupe Al-Kaida, Islamska Država i to je dobro poznato. "

Ovo nije ni greška ni slučajnost, dodaje Todenhofer, uprkos nekim mišljenjima koja sugerišu da bi američko oružje slučajno moglo pasti u ruke terorista.

U odgovoru na nedavna saopštenja Stejt departmenta koji je saopštio da SAD ne pružaju podršku teroristima, ali da bi neki od saveznika to mogli raditi, Todenhofer je saopštio da "su oni saveznici "između". Ali svi znaju da oni koriste saveznike i oni to dozvoljavaju saveznicima. Nije bitno ako američke "TOW" rakete i drugi projektili, dolaze u ruke teroristima iz druge ruke."



Todenhofer je takođe dodao da, kada neka teroristička grupa želi oružje koje se isporučuje pobunjenicima ona menja ime i od tada pripada takozvanoj "umerenoj opoziciji."

On je podsetio da su u 2012. godini objavljena dokumenta Pentagona koji su otkrili da Vašington pokušava da uništi odnose između šitske vlade u Iranu, Iraku, Libanu i Sirije.

"Na izvestan način on (komandant Džabat Al-Nusra) ponavlja ono što je Pentagon rekao pre četiri godine", naveo je on.

"Oni pokušavaju da se otarase Asada uz pomoć pobunjenika", zaključio je novinar.

Todenhofer je obavio razgovor sa komandantom terorističke grupe "Džabat Al-Nusra" i postao prvi zapadni novinar kojem je dozvoljen ulaz na teritoriju pod kontrolom terorista, te uspeo da se bezbedno vrati kući.

U intervjuu komandant terorističke grupe "Džabat Al-Nusra" Abu Al Ez je rekao da SAD oružje isporučuju terorističkim grupama putem vlada koje Vašington podržava, a da američki instruktori vrše obuku kako da koriste to oružje.

On je takođe ponovio tvrdnje Moskve i sirijske vlade da militanti koriste sirijsko primirje, dogovoreno od strane Rusije i SAD 9. septembra, za pripreme za novu ofanzivu.

"Mi ne priznajemo prekid vatre. Mi regrupišemo naše snage. Mi ćemo izvršiti veliki napad protiv režima za nekoliko dana ", rekao je on.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Vostok, RT

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački novinar: CIA kontroliše tok oružja ka teroristima

Izvor: B92, 28.Sep.2016

CIA koordiniše isporuke oružja na granici Turske i Sirije, rekao je nemački novinar Jirgen Todenhofer koji se bavi islamističkim terorističkim organizacijama...Prvi zapadni novinar koji je imao pristup nezvaničnoj prestonici Islamske države u Iraku, gradu Mosulu, nedavno je razgovarao sa komandantima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.