Izvor: Blic, 04.Avg.2022, 07:21

JEDNI PATE, DRUGI SLAVE Danas je 27 godina od "Oluje" i progona Srba iz Hrvatske: Dva naroda nisu ni za milimetar promenila pogled na ovu tačku istorije, a ključno pitanje je: DA LI JE POMIRENJE MOGUĆE?

Dvadeset i sedam godina je prošlo od akcije "Oluja". Jedni proslavljaju, drugi pate i tako već 27 godina. Dva naroda ne mogu da nađu zajednički imenitelj u ovom danu, a i ruku na srce, ne mogu ni u preostalih 364 dana, bar kada je u pitanju pogled na ono što se dešavalo u Hrvatskoj u prvoj polovini devedesetih, zaključno sa avgustom 1995.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: "Oluja" je zločin koji traje 27 godina - nema pomirenja dok Hrvatska slavi

Izvor: RTS, 04.Avg.2022

Vojna akcija "Oluja"je završni čin proterivanja srpskog naroda sa područja današnje Hrvatske, istakao je Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona. Smatra da nije moguće pomirenje, jer u Hrvatskoj ne postoji bilo kakva spremnost na suočavanje sa svojom, kako je rekao, zločinačkom...

Nastavak na RTS...

"TATA MI JE UBIJEN, NA KUĆU SU NAM BACILI BOMBU" Potresna ispovest Stanije Dobrojević o napuštanju doma u Hrvatskoj: "Sve nam se srušilo"

Izvor: Blic, 04.Avg.2022

Dvadeset i sedam godina je prošlo od akcije "Oluja". I dok Hrvatska danas proslavlja, oružanu akciju "Oluju" kao "Dan pobede i domovinske zahvalnosti" i "Dan hrvatskih branitelja, u Srbiji se održava Dan sećanja na stradale i proterane Srbe.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.