Gadafi možda zatraži azil u Hrvatskoj ili Srbiji

Izvor: S media, 25.Avg.2011, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gadafi možda zatraži azil u Hrvatskoj ili Srbiji

Lider Libije Moamer Gadafi i dalje je na teritoriji Libije, ali je napustio Tripoli, izjavila je članica Prelaznog nacionalnog saveta Libije Fatima Mahmud. Ona je dodala da bi on mogao da traži politički azil u Srbiji, Hrvatskoj, Čadu ili Venecueli.

Članica Prelaznog nacionalnog saveta Libije Fatima Mahmud izjavila je danas za hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << „Večernji list“ da je dugogodišnji libijski lider Moamer Gadafi, prema najnovijim informacijama „još uvek na teritoriji Libije, ali je napustio Tripoli“.

„Raspolažemo informacijama, da bi, ako ne bude uhvaćen ili ubijen, mogao da traži politički azil u pet država sa kojima do danas ima dobar odnos“, rekla je Mahmudova, navodeći da su to Čad, Alžir, Venecuela, Hrvatska i Srbija.



Poznato je da te države, njihova zvanična vlast ili moćni političari i dan-danas s njim komuniciraju i savetuju ga. Poznato je da je u jako dobrim odnosima sa Srbijom i s bivšim predsednikom Hrvatske Stjepanom Mesićem, koji mu je ponudio pomoć u ime velikog prijateljstva“, rekla je članica Prelaznog nacionalnog saveta.

Poternica: Traži se živ ili mrtav! (VIDEO)

Moguć politički azil za Gadafija

Al Džazira: Pobunjenici ušli u Gadafijevu kuću (VIDEO)

Mahmudova tvrdi da je u redovima Gadafijevih snaga bilo "puno plaćenika i vojnih stručnjaka iz afričkih zemalja, ali i s područja bivše Jugoslavije, naročito Hrvatske i Srbije“.

Fatima Mahmud strahuje od građanskog rata posle „pada Gadafija“ jer „među pobunjenicima ima puno islamista zadojenih ideologijom Al kaide i njihovog bivšeg vođe Bin Ladena“.

Hrvatski „Večernjak“ prenosi i tvrdnju jednog od komandira brigade „17. februar“ Muhameda Abu Ajše, koji je vodio borbe u Tripoliju i oko Gadafijevog kompleksa Bab el-Azizija da je „Tripoli slobodan“ i da se „u nekim delovima grada život vraća u normalu", a da sa obe strane ima više od 500 mrtvih i nekoliko hiljada ranjenih.

„Ne stižemo da sahranimo mrtve, koliko ih ima“, rekao je on, dodajući da su Gadafijeve snage na jugu zemlje, prema granici sa Čadom i Sudanom, još jake, kao i da su pobunjeničke snage zarobile Gadafijev privatni avion „pun zlata i novca“.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafi traži politički azil u Srbiji?

Izvor: TvojPortal.com, 25.Avg.2011

/vesti online/ Libijski lider Moamer Gadafi bi mogao da zatraži politički azil u pet država s kojima ima dobar odnos, među kojima su Hrvatska i Srbija, rekla je članica Libijskog nacionalnog saveta Fatima Mahmud.. . Gadafi bi mogao da zatraži politički azil u Srbiji. . "Poslednje informacije...

Nastavak na TvojPortal.com...

Gadafi će tražiti azil u Srbiji ili Hrvatskoj?

Izvor: Press, 26.Avg.2011, 05:56

Članica Prelaznog nacionalnog saveta Libije Fatima Mahmud izjavila je juče da bi dugogodišnji lider Libije mogao da zatraži azil u Srbiji!

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.