Odnosi Srbije i Turske ne mogu da se pokvare“

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odnosi Srbije i Turske ne mogu da se pokvare“

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je da su ukupni bilateralni odnosi Srbije i Turske veoma dobri i da teško nešto može da ih pokvari.

Srbija posvećena reformama i stvaranju uslova za investicije: Tomislav Nikolić

Nikolić je u razgovoru sa predsednikom turske "Korkmaz grupe" Ferudunom Korkmazom zahvalio za interesovanje ove kompanije da investira u Srbiju, istakavši da je Srbija posvećena saradnji sa Turskom.

 

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << dodao da je Srbija posvećena reformama i stvaranju optimalnih uslova za strane investicije, te da će veoma značajnom i velikom investitoru, kao što je "Korkmaz grupa", pripremiti predloge i uslove za privatizaciju u različitim oblastima, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

 

"Srbija ima visoko stručnu radnu snagu, ugovore o slobodnoj trgovini sa mnogim zemljama širom sveta, i njena pozicija u Evropi čini je veoma povoljnom destinacijom za investitore", istakao je Nikolić.

 

Korkmaz je zahvalio za toplu dobrodošlicu, istakavši da ta kompanija želi da sarađuje sa Srbijom, prije svega iz prijateljskih osjećanja, a potom i iz ekonomskih razloga.

 

Korkmaz je iskazao zainteresovanost za ulaganje u oblast tekstilne i farmaceutske industrije, infrastrukture, energetike, rudarstva, kao i za brojne kompanije u restruktuisanju.

 

"Korkmaz grupa", čije je sedište u Instanbulu, obuhvata nekoliko kompanija sa širokim rasponom proizvodnih delatnosti i usluga.

 
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Nikolić razgovarao sa predstavnicima Korkmaz grupe

Izvor: Beta, 03.Nov.2014

BEOGRAD, 3. novembra 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je u ponedeljak s predsednikom turske grupe Korkmaz, Ferudunom Korkmazom o investiranju u Srbiji..."Naši ukupni bilateralni odnosi su veoma dobri i teško da nešto može da ih pokvari", naglasio je Nikolić, saopštila...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.