Nikolić pozvao EBRD na donatorsku konferenciju

Izvor: RTS, 23.Maj.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pozvao EBRD na donatorsku konferenciju

Predsednik Tomislav Nikolić pozvao je Evropsku banku za obnovu i razvoj da se priključi donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji i zemljama regiona posle katastrofalnih poplava, koja će biti održana pod pokroviteljstvom Francuske. Nikolić je istakao i da treba razmišljati o dugoročnim razvojnim planovima.

Srbija je zahvalna za svaku podršku koju su joj prijatelji uputili, a kada prevaziđe sve ove nevolje koje su zadesile naše građane biće prilike i za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovor o velikim domaćim preduzećima koja imaju kvalitetne projekte i koja su zainteresovana za saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, rekao je Nikolić u razgovoru sa delegacijom evropske banke za obnovu i razvoj, prenosi Tanjug.

"Brza pomoć koja je Srbiji potrebna u ovom teškom trenutku nije razlog da prestanemo da razmišljamo i o dugoročnim razvojnim planovima za našu zemlju, rekao je Nikolić u razgovoru sa predsednikom Banke Sumom Čakrabartijem, saopštila je Služba predsednika za saradnju sa medijima.

Čakrabarti je obavestio Nikolića da će u narednih nekoliko dana informisati Odbor Banke o mogućnostima za brzu pomoć Srbiji i svim drugim zemljama regiona koje su pogođene poplavama.

On je rekao da će Banka duboko saoseća sa svim ljudima koji su pogođeni poplavama i da će zato učestvovati u donatorskoj konferenciji pod pokroviteljstvom Francuske.

Čakrabarti se složio sa predsednikom Nikolićem da, osim o trenutnoj pomoći našoj zemlji, treba razmišljati i o dugoročnim razvojnim projektima, kako bi Srbija što pre izašla iz krize u kojoj se nalazi.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EBRD će učestvovati u donatorskoj konferenciji

Izvor: Capital.ba, 23.Maj.2014

BEOGRAD, Evropska banka za obnovu i razvoj /EBRD/ učestvovaće u donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji i zemljama regiona pogođenim katastrofalnim poplavama, koja će biti održana pod pokroviteljstvom Francuske, rečeno je ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.