Nikolić pozvao Evropsku banku za obnovu i razvoj da pomogne

Izvor: Blic, 24.Maj.2014, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić pozvao Evropsku banku za obnovu i razvoj da pomogne

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je Evropsku banku za obnovu i razvoj da se priključi donatorskoj konferenciji za pomoć Srbiji i zemljama regiona posle katastrofalnih poplava, koja će biti održana pod pokroviteljstvom Francuske, ali je istakao i da treba razmišljati o dugoročnim razvojnim planovima.

"Brza pomoć koja je Srbiji potrebna u ovom teškom trenutku nije razlog da prestanemo da razmišljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i o dugoročnim razvojnim planovima za našu zemlju“, rekao je Nikolić koji je danas u Beogradu razgovarao sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, na čelu sa predsednikom Banke Sumom

Čakrabartijem, saopštila je Služba predsednika za saradnju sa medijima.

Nikolić uručuje pomoć u Ljuboviji

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je humanitarnu pomoć opštini Ljubovija, u kojoj je stiglo ukupno 27 kamiona.

Deset kamiona dopremilo je tešku mehanizaciju, 15 je poslato za pretovar šuta, dok je hrana iz dva kamiona namenjena mestu Podgaj, do koga danas ne može da se stigne.

Hranu će u to mesto dopremiti Crveni krst.

Nikolića je dočekao predsednik opštine Ljubovija Miroslav Mićić, a nakon toga predsednik Srbije će se uputiti u rudnik Veliki Majdan, do koga su poplave izazvale oštećenje puta.

On je istakao da je Srbija zahvalna za svaku podršku koju su joj prijatelji uputili, a kada prevazidje sve ove nevolje koje su zadesile naše gradjane biće prilike i za razgovor o velikim domaćim preduzećima koja imaju kvalitetne projekte i koja su zainteresovana za saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj.

"Brza pomoć koja je Srbiji potrebna u ovom teškom trenutku nije razlog da prestanemo da razmišljamo i o dugoročnim razvojnim planovima za našu zemlju", rekao je Nikolić, koji je razgovarao sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj, predvodjenom predsednikom banke Sumom Čakrabartijem.

Čakrabarti je obavestio Nikolića da će u narednih nekoliko dana informisati

Odbor Banke o mogućnostima za brzu pomoć Srbiji i svim drugim zemljama regiona koje su pogodjene poplavama.

On je rekao da će Banka duboko saoseća sa svim ljudima koji su pogodjeni poplavama i da će zato učestvovati u donatorskoj konferenciji pod pokroviteljstvom Francuske.

Gospodin Čakrabarti složio se sa predsednikom Nikolićem da, osim o trenutnoj pomoći našoj zemlji, treba razmišljati i o dugoročnim razvojnim projektima, kako bi Srbija što pre izašla iz krize u kojoj se nalazi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.