Ðoković u finalu sa Marejom

Izvor: Studio B, 31.Mar.2012, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðoković u finalu sa Marejom

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković plasirao se u finale Mastersa u Majamiju, nakon što je rano jutros po našem vremenu savladao Argentinca Huana Monaka sa 6:0, 7:6 (7:5).

Srpski teniser u prvom setu polufinala "počistio" je Argentinca sa terena, dok je u drugom, baš kao u četvrtfinalu protiv David Ferera kod 5:4 prokockao servis za meč, pa je trijumf overio u tajbrejku. Meč je trajao malo više od dva sata, a Ðoković je zabeležio petu pobedu u isto >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << toliko duela sa Monakom i boriće se za treću titulu u Majamiju.

Prethodno, plasman u finale izborio je Britanac Endi Marej, pošto mu je Španac Rafel Nadal predao meč zbog povrede kolena. Ðoković i Marej do sada su igrali 12 puta, a Srbin vodi sa 7:5, s tim da je Britanac dobio poslednji duel u Dubaiju, kao i finale u Majamiju 2009. godine.

Finalni meč je na programu u nedelju od 19 časova po našem vremenu.

Đoković: srećan sam zbog ulaska u finale

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio da je zadovoljan plasmanom u finale turnira Masters serije u Majamiju iako nije odigrao ceo meč u istom ritmu:

"Počeo sam kao u četvrtfinalu protiv Ferera, veoma jako i agresivno, napadao sam njegove udarce, ali jednostavno nisam mogao u istom ritmu meč da privedem kraju. Bio je ovo uzbudljiv i ni malo lak duel. Mislim da smo malo igrali i za publiku. Srećan sam zbog prolaska u finale", rekao je Đoković posle pobede od 6:0, 7:6 (7:5).

Prvi set, koji je dobio za samo 25 minuta, Đoković je odigrao maestralno. U drugom mu je, međutim, na trenutak pala koncentracija kao u duelu sa Fererom pa je izgubio gem kada je servirao za meč.

"Uz svo poštovanje, mislim da sam mu omogućio da se vrati u meč. Napravio sam mnogo neiznuđenih grešaka i poklanjao mu poene", dodao je Đoković.

Argentinac je priznao da je Đoković zaslužio pobedu:

Prvi set je bio neverovatan. Nisam mogao da mu se suprotstavim, jer je u svakom trenutku opravdavao zašto je prvi reket sveta. U nastavku meča igrao sam bolje, bolje servirao, vise se borio, ali on je zaslužio da pobedi", zakljmučio je Monako.

Protivnik Đokoviću u finalu Majamija, koje je na programu u nedelju od 19 časova, biće Britanac Endi Marej kome je Španac Rafael Nadal predao meč zbog povrede kolena.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.