Zverev posle titule u Kini: Vraćam se

Izvor: B92, 27.Sep.2023, 10:45

Zverev posle titule u Kini: Vraćam se

Nemački teniser Aleksandar Zverev je u Čengduu stigao do svoje 21. titule u karijeri.

On je u finalu bio bolji od Rusa Romana Safijulina posle velike borbe sa 6:7, 7:6, 6:3.

Nemac je posle pobede istakao da se vraća i da je zadovoljan posle pobede protiv Rusa.

"Zaista sam dobro odigrao ovaj turnir – dodao je Zverev koji već od danas učestvuje na Kineskom openu, seriji 500 u Pekingu. Prvi rival mu je Argentinac Švarcman".

Nije štedeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komplimente na račun svog rivala u finalu u Čengduu:

"Safijuljin i ja smo mnogo puta igrali na juniorskim turnirima između 14 i 18 godina. Fenomenalno je da smo rasli zajedno i koliko smo daleko stigli. Ako nastavi da igra ovako, brzo će biti u prvih 20. On je jedan od najopasnijih tenisera sa kojim sam igrao. U prvih set ipo finala, nisam imao ni minimalnu ideju šta da radim, bio je na izuzetno visokom nivou".

Ruski analitičar, nekadašnji teniser, Andrej Česnokov, kaže da je Zverev pobedio iskoristivši glavni kvalitet u odnosu na rivala.

"Iskustvo je pomoglo Saši – kaže nekadašnji polufinalista Rolan Garosa.- Bio je nadigran u prvoj polovini finala ali je odlično iskoristio Romanov umor u nastavku".

Trijumfom u Kini, Zverev se približio plasmanu na završni Masters u Torinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.