Zver se vratila – Nemac neočekivani rival Alkarasu VIDEO

Izvor: B92, 05.Sep.2023, 08:14

Zver se vratila – Nemac neočekivani rival Alkarasu VIDEO

Nemački teniser Aleksandar Zverev naredni je rival Karlosa Alkarasa na US Openu.

Zverev je iznenadio šestog nosioca turnira Janika Sinera u maratonu od pet setova.

Nemac je slavio sa 6:4, 4:6, 6:2, 4:6, 6:3 posle četiri sata i 42 minuta igre "rata" na "Artur Eš" stadionu.

Siner je pritiskao 12. nosioca do kraja, iako se fizički mučio u drugom i trećem setu, ali se vratio u meč hrabrom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u četvrtom.

Italijan je počeo da pati od grčeva u obe noge tokom drugog seta, a sredinom trećeg seta njegovo stanje se pogoršalo do te mere da mu je Zverev prišao da proveri kako je.

Stanje Italijana se dovoljno poboljšalo u četvrtom i petom setu da bi obezbedio vrhunac za publiku iza ponoći, ali Zverev je nadmašio svog protivnika za 14 vinera u finalnom setu i tako zapečatio teško zarađeni trijumf.



"Pretpostavljam da mogu reći da sam se vratio, zar ne? To je ono za šta ja živim, to je ono što apsolutno volim da radim"
, rekao je Zverev, koji je drugu polovinu 2022. propustio zbog teške povrede skočnog zgloba.



"Voleo bih da sam mogao da igram malo kraće, to je sigurno, ali da budem iskren, ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Posle mog povratka, posle svega, tako da se radujem onome što sledi"
.

Obojica igrača su osetila posledice vlažnih uslova – Siner je često odlazio po peškir nakon poena, a Zverev je promenio obuću početkom drugog seta.

U dramatičnom četvrtom gemu drugog seta, Siner je osetio neprijatnost zbog grčeva u obe noge, ali je pokazao veliku odlučnost da spasi pet brejk lopti i zadrži servis.

U trećem setu, nakon što je izgubio servis i zaostao sa 2:4, Siner je opet imao grčeve, ovaj put u levoj tetivi i u kvadricepsu, i hramao je toliko očigledno da se i Zverev zabrinuo za njegovo stanje.

Italijan je primio drugi od dva dozvoljena tretmana za grčeve od ATP fizioterapeuta Kleja Snitemena na kraju trećeg seta i izgledao je donekle osveženo u prvom gemu četvrtog, kada je stigao do četiri brejk lopte pre nego što je Zverev na kraju spasao gem od 20 poena asom od 207 km/h u trećem satu meča u ponoć.

Odlučni Siner je u devetom gemu osvojio jedini brejk u četvrtom setu za 2-2, pošto je Zverev napravio duplu servis grešku, ali Italijan nije uspeo da zadrži taj ritam.

Zverev je zadržao prisebnost, napravio je brejk u drugom gemu odlučujućeg seta i spasao jedinu brejk loptu sa kojom se suočio na servisu te stigao do 42. pobede u 62. meču u sezoni.

Finalista US Opena 2020. ostvario je tek drugu pobedu nad igračima iz Top 10 ATP liste u 15 mečeva na grend slemovima.

Popravio je svoj rekord sa Sinerom na 4-1 i ponovio pobedu nad Italijanom u istom kolu na Flašing Medouzu iz 2021. godine, kada je stigao do polufinala.

A ovo je drugi srceparajući poraz u Njujorku za Sinera u periodu od godinu dana.

Prošle godine Italijan je izgubio petčasovno četvrtfinale sa Karlosom Alkarasom u 2:38 ujutro.

Siner je imao meč loptu, ali je Španac odneo pobedu i kasnije osvojio svoju prvu GS titulu.

Sada Alkaras čeka Zvereva.

Do sada su se sastali pet puta i Nemac trenutno vodi sa 3-2 u pobedama.

U preostalim duelima četvrtfinala sastaće se Novak Đoković – Tejlor Fric, Frensis Tijafo – Ben Šelton te kumovi Danil Medvedev – Andrej Rubljov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.