Životni pakao nekada četvrtog tenisera sveta: Išao sam na Gugl da vidim kako da se ubijem

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2020, 12:09

Životni pakao nekada četvrtog tenisera sveta: Išao sam na Gugl da vidim kako da se ubijem

Imao sam stalnu anksioznost (strepnja, iščekivanje da će se nešto loše desiti), izjedalo me je iznutra. Sedeo sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku, priča Robin Soderling Novac, slava i uspeh ne donose uvek sreću. Najbolji primer za to je Robin Soderling, čovek kome se život pretvorio u pakao.Naime, nekadašnji švedski teniser postao je prvi igrač koji je na Rolan Garosu pobedio Rafaela >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nadala, ali je zbog problema sa mononukleozom završio karijeru 2015. godine.Ipak, mononukeloza je bila zvanično objašnjenje zašto je Soderling završio sa tenisom u 31. godini, jer je sadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Švedske u nedelju otkrio svoje stvarne strahove koji su ga "odaljili" sa terena.U pitanju su bili psihički problemi zbog kojih je na internetu tražio i načine kako da se ubije.- Imao sam stalnu anksioznost (strepnja, iščekivanje da će se nešto loše desiti), izjedalo me je iznutra. Sedeo sam u stanu i najmanji šum mi je stvarao paniku. Kada je pismo jednom palo kroz vrata, toliko sam se uspaničio da sam završio na podu. Od zvona telefona drhtao sam od straha - rekao je Soderling u programu "Verano en P1".Sve je počelo 2009. godine kada je odigrao dva uzastopna finala Rolan Garosa, uspeh je povećavao pritisak. U julu 2011. godine, nakon što je u Švedskoj savladao Davida Ferera, odvezao se u Monte Karlo i počeo je da pada u "crnu rupu bez dna."Stanje se pogoršalo mesec dana kasnije, pre početka US Opena. - Uspaničio sam se i počeo sam da plačem. Plakao sam i plakao, svaki put bih ulazio u paniku kada je trebalo da idem na teren. Prvi put sam tada shvatio da ne mogu. Čak i da su mi pištolj prislonili na glavu, ne bih mogao da izađem u tom trenutku- rekao je Soderling i dodao:- Došao sam do toga da sam išao na Gugl da vidim kako da počinim samoubistvo. Iako u dubini duše nisam želeo da umrem, sve je bilo bolje od tog života u paklu.Šveđanin je pre deset godina bio 4. teniser sveta, u karijeri je osvojio 10 titula, ali nijedan gren slem. Dva puta je igrao finale RG, a bio je i učesnik četvrtfinala na Vimbldonu i US Openu. (Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Čovek koji je pobedio Nadala na Rolan Garosu "guglao" kako da se ubije

Izvor: RTS, 06.Jul.2020, 09:01

Robin Soderling ostaće će upamćen kao čovek koji je zaustavio neverovatnu seriju Rafaela Nadala na Rolan Garosu. Švedski teniser je 2009. godine pobedio Španca u četvrtoj rundi i prekinuo niz "kralja šljake" od 31 uzastopne pobede u Bulonjskoj šumi. . Međutim, taj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.