Zid iz SAD-a najbolji na Garosu

Izvor: B92, 05.Jun.2010, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Zid' iz SAD-a najbolji na Garosu

Amerikanac kineskog porekla Majkl Čeng, pobednik Rolan Garos 1989. godine, posle sedam godina pauze ponovo je u Parizu.

Popularni 'Zid' sada ima 38 godina, a kao 17-godišnjak osvojio je svoju jedinu Gren slem titulu savladavši Ivana Lendla u četvrtom kolu i Stefana Edberga.

On je i dalje najmlađi osvajač GS turnira, jednako je religiozan kao i kada je aktivno igrao tenis.

Nisi dolazio ovde sedam godina. Da li Rolan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Garos u tebi i dalje budi emocije?

„Moj poslednji meč ovde bio je protiv Fabrisa Santoroa na Filip Šatrijeu u prvoj rundi 2003. godine. Oduvek sam uživao u ovom turniru, jedan mi je od omiljenih, narolito zbog načina na koji su me ovde tretirali navijači i Teniska federacija Francuske. Srećan sam jer vidim sva poznata lica, slavio sam ovde pre 21 godine i to je dug vremenski period. Osećanja su još uvek tu, ali nisu jednako intenzivna. Pre bih rekao da osećam zadovoljstvo i sreću".

Kompletan razgovor sa Majklom Čengom pročitajte ovde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.