Izvor: B92, 06.Maj.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog pretnji uhapšen Damir Dokić

Beograd -- Damir Dokić, otac teniserke Jelene Dokić, uhapšen je zbog pretnji ambasadorki Australije. Prilikom pretresa Dokićeve kuće, pronađene puške, pištolj i bombe.

MUP je saopštio da je prilikom pretresa, policija je u Dokićevoj kući u Vrdniku pronašla sedam lovačkih pušaka i pištolj marke "bereta" u legalnom posedu, i dve bombe i 20 metaka kalibra 357 u ilegalnom posedu. Dokić uhapšen zbog toga što je australijskoj ambasadorki u Beogradu uputio pretnje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << putem izjava za dnevne listove, stoji u saopštenju policije.

Dokić se sumnjiči za izvršenje krivičnih dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a, uz krivičnu prijavu, biće priveden istražnom sudiji Opštinskog suda u Rumi, saopštila je policija.

Ministar policija Ivica Dačić rekao je, komentarišući hapšenje, da je obaveza policije Srbije da zaštiti sva diplomatsko-konzularna predstavništva u Srbiji.

Dokić je ambasadi Australije u Beogradu zapretio putem izjava medijima da će "zoljom ubiti ambasadora" ukoliko ne reaguje posle napisa u australijskim medijima koji prenose da je njegova ćerka izjavila da ju je on fizički zlostavljao.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.