WTA: Osuđujemo rat, ali niko ne sme biti diskriminisan

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 22:38

WTA: Osuđujemo rat, ali niko ne sme biti diskriminisan

WTA se oglasila povodom zabrane ulaska u Češku pojedinim teniserkama iz Rusije i Belorusije.

Tokom dana je objavljeno da je češka policija sa granice vratila jednu rusku teniserku i potom su obaveštene i ostale da ne dolaze na turnir u Prag.

Sve to usledilo je pošto je Vlada Češke u četvrtak usvojila uredbu o zabrani učešća ruskih sportista na manifestacijama u Češkoj.

"WTA najoštrije osuđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rat u Ukrajini i akcije ruske vlade. WTA takođe nastavlja da podržava ukrajinske takmičarke na Turu, kako i sve druge WTA takmičarke, koje se suočavaju sa ogromnim izazovima kao profesionalni sportisti dok su mnogi njihovi voljeni u zemlji suočeni sa napadima Rusije".

"WTA igračice čija nacionalnost je ruska/beloruska nastavljaju da se takmiče na Turu na neutralnoj bazi. Uprkos njihovoj nacionalnosti, nekim WTA takmičarkama je uskraćena mogućnost od strane češke vlade da se takmiče na WTA takmičenju Serije 250 u Pragu naredne nedelje. WTA pravila kažu da svim takmičarkama mora biti dozvoljeno da se takmiče, bez diskriminacije. Nastavićemo da pratimo situaciju kao što uzimamo u razmatranje i ovaj kompleksan geopolitički trenutak", stoji u saopštenju WTA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Skandal u Češkoj: Zabranili Ruskinjama da uđu u zemlju, ostalima rekli da ne dolaze, reagovao VTA!

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 29.Jul.2023, 01:56

Protiv svih pravila teniske krovne kuće Vlada Češke donela je odluku o zabrani učešća ruskim sportistima na manifestacijama u toj zemlji, te je jedna teniserka vraćena sa granice, a ostalima je rečeno da ne dolaze. Ovo je naišlo na oštru osudu VTA nakon što je na turniru u Pragu onemogućeno...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.