Vučević primio paraolimpijce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević primio paraolimpijce

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primili su članove paraolimpijske reprezentacije Srbije koji su na Igrama u Rio de Ženeiru osvojili medalje u stonom tenisu - Borislavu Perić Ranković, Nadu Matić, Mitra Palikuću i trenera Lazara Kurteša.

Vučević je rekao da slika naših pobednika iz Rija govori više od hiljadu reči, i da je ta slika najupečatljiviji dokaz da se u životu možete uspeti i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << onda kada se mnogima čini da to nije moguće.

"Važno je verovati u sebe i boriti se sa, naizgled nepremostivim, preprekama. Zato je uspeh ovih divnih ljudi Borislave, Nade, Mitra, njihovog stručnog štaba, ali i ostalih paraolimpijaca još veći i značajniji", rekao je Vučević.

On je čestitajući paraolimpijscima na devet osvojenih medalja u Riu, rekao da je na Gradu Novom Sadu da paraolipijcima obezbedi još snažniju podršku kako u pogledu finasija, tako i omogućavanju boljih uslova za trening.

Novosadski paraolimijci izrazili su zahvalnost Gradu Novom Sadu što im je omogućio dobre uslove za treniranje, jer, kako su istakli, bez te podrške ne bi mogli biti toliko uspešni.

"Nadam se da ćemo i u budućnosti dostojno predstavljati Grad Novi Sad i našu zemlju na svim takmičenjima i da ćemo doneti još više medalja", rekao je Mitar Palikuća.

Nada Matić je kazala da je mogla da nasluti da će postići dobre rezultate u Riju, i da je veoma srećna što se to i obistinilo.

Borislava Perić Ranković je rekla da je Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem, njoj i njenim kolegama obezbedio idealne uslove idealne uslove za treninaranje na Spensu ali i u drugim prostorima koje koriste.

"Ta podrška Grada nam mnogo znači. Drago mi je da smo naciju navikli da sa velikih takmičenja donosimo medalje i da smo to dokazali i ovog puta osvajanjem devet medalja na Paraolimpijskim igrama. Nam sportistima je u krvi da se borimo sa svakodnevnim nedaćama, ali i da se borimo da na najbolji mogući način predstavljamo svoju zemlju", rekla je Perić Ranković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gradonačelnik Novog Sada ugostio paraolimpijce: Vaš je sportski uspeh zbog vaše životne borbe još veći

Izvor: Blic, 04.Okt.2016

Članovi paraolimpijske reprezentacije Srbije iz Novog Sada bili su danas na prijemu kod gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i člana Gradskog veća za sport i omladinu Ognjena Cvjetićanina...Paraolimpijci koji su osvojili medalje u stonom tenisu Borislava Perić Ranković, Nada Matić, Mitar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.