Vratio se Nole: Izjednačenje, još set do polufinala

Izvor: Mondo, 19.Apr.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratio se Nole: Izjednačenje, još set do polufinala

Najbolji teniser posle 0:1 poravnao rezultat protiv Danila Medvedeva u četvrtfinalu Monte Karla

Novak Đoković nije dobro počeo duel protiv Danila Medvedeva u četvrtfinalu mastersa u Monte Karlu, ali je posle izgubljenog seta uspeo da stigne do izjednačenja.

Srpski as je izgubio prvi set rezultatom 3:6 posle 39 minuta igre, a onda je naredni rešio u svoju korist (6:4).

PRVI SET

Đoković je dekoncentrisan počeo meč, što >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je uporni Rus iskoristio.

Medved mu je oduzeo servis već u prvom gemu, i to pošto se prvi reket sveta nije najbolje snašao i "naštimovao", a u prilog mu nije išao ni vetar koji danas snažno duva u Monte Karlu (3:1).

Rus je posle 14 grešaka rivala do polovine seta, kada je on imao samo četiri, propustio priliku da poveća prednost.

Imao je 40:0 na servis Đokovića, ali je srpski teniser uspeo da napravi mini seriju, veže pet dobrih poena, i spreči ga u tome.

Sve što je tada propustio nadokandio je kasnije i novim brejkom stigao do vođstva.

Đokovićev mu je umnogome pomogao u tome, jer je zabeležio gotovo neverovatan broj grešaka. U ukupno devet odigranih gemova imao je 21 neiznuđenu grešku i samo tri vinera, a nije imao niti jednu brejk priliku.

DRUGI SET

Novak je u nastavku "okrenuo ploču". Brzo je u glavi izbrisao očajan set i odmah napao rivala.

Već u prvom gemu mu je zapretio (Rus dobio na razliku), a u narednom kada je bio na servisu uspeo je da napravi brejk. Strpljiva, i pre svega, koncentrisana igra, u kojoj je demonstrirao daleko raznovrsnije udarce i "čitao" igru rivala, dala je rezultate.

Osim što je stigao do vođstva, Đoković je i razbesneo protivnika, koji je "išutirao" kutiju pored mreže i zaradio opomenu glavnog sudije, a nakon toga dugo je još gunđao i prigovarao zbog izrečene sankcije. To se odrazilo i na njegovu igru, što je Đokoviću išlo u prilog. Prvi reket sveta očuvao je prednost, ne dozvoliši Medvedevu nijednog trenutka da pripreti.

Pobednik meča Đoković - Medevedev igraće u polufinalu u kojem će rival biti Dušan Lajović, koji je eliminisao Lorenca Sonega u dva seta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.