Voznijacki i Klajsters za titulu u Dohi

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2010, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voznijacki i Klajsters za titulu u Dohi

Najbolja teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki i Belgijanka Kim Klajsters boriće se za titulu na završnom Masters turniru sezone koji se održava u Dohi.

Voznijacki je u polufinalu dobila drugu igračicu sveta Ruskinju Veru Zvonarevu sa 7:5, 6:0, dok je Klajsters (4. na WTA listi) bila bolja od Australijanke Samante Stosur sa 7:6, 6:1.

Dankinja je bila ubedljivo najbolja i najkonstantnija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << teniserka u ovoj sezoni, bez obzira što nije osvojila niti jedan gren slem turnir. U 2010. godini je osvojila šest trofeja i u Dohi će pokušati da uzme i 13., svakako najvrednijiji u karijeri.

"Ne razmišljam o protivnici, uživam u momentu jer sam u finalu ovako velikog turnira. Videćemo šta će biti u nedelju", rekla je Dankinja.

Klajstersova ima četiri pehara ove godine, a najveći uspeh joj je odbrana titule na US Openu. Ukupno je u karijeri osvojila čak 39 trofeja. Njih dve su se samo jednom sastale u karijeri i to u finalu US Opena prošle sezone, kada je Belgijanka slavila sa 7:5, 6:3.

Pobednica završnog turnira u Dohi zaradiće čak 1.550.000 dolara, a poražena će morati "da se zadovolji" za 780.000 "zelenih" novčanica.

Ukupan nagradni fond na Mastersu u Dohi je 4.550.000 dolara.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.