Voznijacki dobila maraton protiv Šarapove

Izvor: RTS, 21.Okt.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voznijacki dobila maraton protiv Šarapove

Danska teniserka Karolina Voznijacki savladala je Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:2 posle više od tri sata igre, u 2. kolu "bele grupe" završnog VTA turnira sezone u Singapuru.

Osma i druga teniserka sveta vodile su veliku i neizvesnu borbu, a Voznijacki je na kraju zasluženo pobedila posle maratonska tri sata i 16 minuta igre.

Dankinja je sedam puta oduzela servis protivnici, koja je napravila pet brejkova. Šarapova je tokom meča >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napravila 15 duplih servis grešaka i 76 neiznuđenih grešaka, naspram 35 grešaka protivnice.

Voznijacki je tako drugi put zaredom pobedila Šarapovu, nakon pobede u osmini finala na Ju-Es openu ove godine.

Posle današnjeg poraza, Šarapovoj je, da bi preuzela prvo mesto na VTA listi, potrebno da se plasira najmanje u finale završnog turnira, a da prva teniserka sveta, Amerikanka Serena Vilijams, izgubi preostala dva meča u "crvenoj grupi".

Nakon ovog duela, u drugom meču "bele grupe" igraju Čehinja Petra Kvitova i Poljakinja Agnješka Radvanjska.

Učesnici "crvene grupe" turnira su Serena Vilijams, Simona Halep, Ana Ivanović i Eženi Bušar.

Srpska teniserka je poražena u startnom meču od Vilijamsove (6:4, 6:4), a u sredu u 2. kolu igra protiv Bušarove.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Voznijacki dobila maraton protiv Šarapove

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Okt.2014

SINGAPUR - Danska teniserka Karolina Voznijacki savladala je danas Ruskinju Mariju Šarapovu sa 7:6 (4), 6:7 (5), 6:2, u 2. kolu Bijele grupe završnog WTA turnira sezone u Singapuru...Osma i druga teniserka svijeta vodile su veliku i neizvjesnu borbu, a Voznijacki je na kraju zasluženo slavila poslije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.