Vondroušova eliminisala Sakari u Rimu

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 13:16

Vondroušova eliminisala Sakari u Rimu

Češka teniserka Marketa Vondroušova plasirala se u osminu finala mastersa u Rimu.

Ona je pobedila osmu igračicu sveta Mariju Sakari sa 7:5, 6:3.Vondroušova, 70. teniserka na svetu, savladala je grčku igračicu za sat i 28 minuta.

Čehinja je odmah na početku meča stigla do brejka, a u devetom gemu na servis protivnice imala je dve vezane set lopte koje nije iskoristila.

Grčka teniserka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u narednom gemu pravi brejk i dolazi do izjednačenja, da bi Vondroušova odgovorila novim brejkom u 11. gemu, a potom realizovala ukupno petu set loptu.

Za osvajanje drugog seta finalistkinji Rolan Garosa iz 2019. godine bila su dovoljna dva brejka.

U osmini finala ona će igrati protiv bolje iz meča u kojem se sastaju šesta teniserka sveta Kazahstanka Elena Ribakina i Ruskinja Ana Kalinskaja.

Plasman u osminu finala obezbedila je još jedna Čehinja. Karolina Muhova (52. na svetu) je savladala 37. igračicu sveta Italijanku Kamilu Đorđi sa 7:6 (4), 6:2.

Muhova u narednoj fazi čeka pobednicu meča između španske igračice Paule Badose (35. na WTA listi) i Ukrajinke Marte Kostjuk (40.)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Iznenađenje u Rimu – eliminisana peta na svetu

Izvor: B92, 14.Maj.2023

Češka teniserka Marija Bouzkova plasirala se u osminu finala mastersa u Rimu.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.