Vinči i Peneta u finalu US Opena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vinči i Peneta u finalu US Opena

Italijanska teniserka Roberta Vinči priredila je večeras senzaciju i plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD savladavši u polufinalnom meču svetskog broja jedan, Amerikanku Serenu Vilijams, u tri seta - 2:6, 6:4, 6:4.

Tridesetdvogodišnja Vinči, trenutno 43. na WTA listi, ostvarila je najveći uspeh u karijeri, ali i napravila najveće iznenađenje u istoriji ženskog tenisa.

Apsolutni autsajder uoči meča, nisu joj davane ni minimalne šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protiv branioca titule, Italijanka je odigrala kao u transu i spektakularnim preokretom zasluženo trijumfovala posle dva sata borbe.

"Ovo je neverovatan trenutak za mene, kao san. U polufinalu sam pobedila Serenu, za mene je ovo neverovatno, neobjašnjivo. Posle izgubljenog prvog seta vratila sam se u meč, pokušavala da ne razmišljam o Sereni, koja je neverovatna, ni sama ne znam kako sam uspela. Ovo je verovatno najlepši trenutak u mom životu". rekla je uzbuđena Vinči posle meča.

Vilijams, najbolja teniserka sveta, senzacionalnim porazom propustila je priliku da se bori za svoju 22. grend slem titulu i na večnoj listi izjednači se sa Nemicom Štefi Graf, ali i da u jednoj kalendarskoj godini osvoji sva četiri grend slem trofeja, nakon trijumfa na Australijan Openu, Rolan Garosu i Vimbldonu.

U borbi za titulu Vinči u subotu igra protiv zemljakinje Flavije Penete, koja je ranije danas u prvom polufinalu pobedila Rumunku Simonu Halep (6:1, 6:3), a to će biti prvo italijansko finale u istoriji grend slem turnira.

U polufinalu muškog turnira na US Openu od 23 sata sastaju se Novak Đoković i Marin Čilić, a nakon toga Sten Vavrinka i Rodžer Federer.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

US Open: Peneta u finalu

Izvor: Vesti-online.com, 11.Sep.2015

Italijanska teniserka Flavija Peneta plasirala se u finale Otvorenog prvenstva SAD savladavši danas u polufinalnom meču drugog nosioca na turniru, Rumunku Simonu Halep, u dva seta - 6:1, 6:3...Do najvećeg uspeha u karijeri 33. godišnja Peneta došla je posle samo sat igre, nakon što je dominirala...

Nastavak na Vesti-online.com...

Flavija Peneta u finalu Ju Es opena

Izvor: Akter, 11.Sep.2015

Italijanska teniserka Flavija Peneta plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, pošto je pobedila drugu teniserku sveta, Rumunku Simonu Halep, sa 2:0 u setovima (6:1, 6:3)..Peneta, 26. teniserka sveta, tako se u 33. godini prvi put u karijeri plasirala u finale jednog grend slem...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.