Venus se vratila na teren – poražena je od 26 godina mlađe protivnice

Izvor: B92, 14.Jun.2023, 12:37

Venus se vratila na teren – poražena je od 26 godina mlađe protivnice

Slavna američka teniserka igrala je prvi meč posle pet meseci pauze, naspram sebe je imala rivalku koja je, prema uzrastu, i ćerka mogla da joj bude.

Švajcarkinja Selin Nef (17) je imala privilegiju da u svojoj tek začetoj profi karijeri dočeka meč sa čuvenom Venus Vilijams koja će sredinom juna napuniti 43 godine.

Slavnu Amerikansku "krštenica", očito, ne sprečava da i dalje igra međunarodne turnire.

Mlađa, brža i spremnija Nef je porazila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višestruku Grend Slem šampionku u tri seta, posle preokreta (3:6, 7:6 i 6:2) na turniru u holandskom gradu Rozmalenu.

Za razliku od Serene, koja se povukla iz tenisa prethodne godine i sa tribina je gledala sestru u akciji, Venus još uvek nije rekla poslednju reč u sportu u kojem se proslavila.

Malo je nedostajalo da prebogato iskustvo pretoči u pobedu nad Švajcarkinjom, bila je vrlo blizu, no dobila je odgovor sa druge strane terena, pa je na kraju poklekla nakon dva sata i 18 minuta borbe.

Pobednica je posle meča bila u čudu sa kim je igrala.

"Ne mogu da verujem da sam uopšte bila u prilici da igram protiv Venus. Ona je neverovatna i idol svih nas mladih", rekla je Nef.

Vilijams je inače za ovaj turnir dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.