Veliko iznenađenje Hrvata, 165. na svetu – drugi put u nizu eliminisao dužnika Srbije

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 18:25

Veliko iznenađenje Hrvata, 165. na svetu – drugi put u nizu eliminisao dužnika Srbije

Hrvatski teniser Dino Prižmić plasirao se u osminu finala turnira u Stokholmu.

Trenutno 165. igrač sveta je u dva seta bio bolji od šestog nosioca Jiržija Lehečke u dva seta.

Za sat i 42 minuta igre je po setovima bilo 6:3, 7:5.

Prižmić je sjajno otvorio meč i već u drugom gemu stigao do dve brejk lopte. Nije ih iskoristio, potom ni treću, ali mu je Čeh dozvolio i četvrtu u svom prvom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << servis gemu što se ispostavilo kao previše.

Mladi 18-godišnji Hrvat je to iskoristio i čuvao gem prednosti sve do pred kraj seta, kada je imao još jednu brejk loptu, ujedno i set loptu, za raniji završetak prvog dela igre. Nije ju iskoristio, ali je na svoj servis u narednom gemu stigao do prednosti.

U drugom setu je viđena nešto veća borba, ali je počela gotovo na identičan način – brejkom Prižmića. Lehečka se vratio u osmom gemu, ali je potom u trenucima kada se meč "lomio" izgubio servis gem sa "nulom" i time izgubio šanse za prolaz dalje.

Prižmić je tako savladao Lehečku nakon što je prethodno bio bolji od Tomaša Mahača u tri seta u kvalifikacijama za ovaj turnir. Podsetimo, obojica čeških tenisera su nanela poraz Srbiji tokom nedavnih duela na Dejvis kupu u Valensiji. Lehečka je bio bolji od Lasla Đerea u singlu, dok je Mahač bio pobedničkog dubl tima.

Prižmić u narednom kolu igra protiv boljeg iz duela Elijasa Imera i Roberta Bautiste-Aguta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.