Vavrinka kratko i jasno o GOAT trci

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 19:04

Vavrinka kratko i jasno o GOAT trci

Švajcarski teniser Sten Vavrinka nema dilemu oko toga ko je najbolji igrač svih vremena.

Vavrinka, trostruki Grend slem šampion, u prvi plan je stavio Novaka Đokovića, koji je najbolji u svim bitnijim statističkim parametrima.

Švajcarac je pored trofeja na Australijan openu, Rolan Garosu i US openu, osvojio još 13 titula.

"Nije na meni da pričam da li ti trofeji imaju specifičnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << težinu, jer su osvojeni u doba Đokovića, Nadala i Federera. Ja sam veoma ponosan na sve što sam ostvario", rekao je Vavrinka za "Marku" i dodao:

"Srećan sam što sam imao priliku da igram protiv trojice najboljih u istoriji. Đoković, Nadal i Federer su najbolji teniseri koje sam ikada video. Bilo je vrlo izazovno boriti se protiv njih, a u isto vreme i velika satisfakcija".

Upitan je i da li je tzv. GOAT trka rešena.

"Đoković je ispred svih u svim statističkim kategorijama".

Rafael Nadal se muči sa povredom i od toga će dosta zavisiti kako će igrati na Rolan Garosu.

"Ako bude zdrav, Nadal će uvek biti među favoritima, koji god turnir da je u pitanju. Rolan Garos je osvojio toliko puta da će tamo uvek biti kandidat za trofej. Niko ne poznaje taj grend slem turnir bolje od njega", kazao je Sten.

Inače, Vavrinka je trenutno 67. na ATP listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   US Open

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je za Vavrinku najbolji teniser svijeta

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024, 09:19

Nekadašnji treći reket svijeta, švajcarski teniser Sten Vavrinka govorio je u intervjuu za španski list "Marka" o svojoj karijeri i titulama koje je osvojio u eri najboljih u istoriji tenisa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.