VOZNjACKI ŠOKIRALA SPORTSKU JAVNOST: Patim od teške autoimune bolesti

Izvor: Večernje novosti, 26.Okt.2018, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOZNjACKI ŠOKIRALA SPORTSKU JAVNOST: Patim od teške autoimune bolesti

Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok - otkrila je druga teniserka sveta novinarima u Singapuru Druga teniserka sveta Karolina Voznjacki juče je, posle poraza od Eline Svitoline ( 5:7, 7:5, 6:3), eliminisana na završnom WTA turnira u sezoni. Ona je posle meča novinarima u Singapuru otkrila da boluje od hroničnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << oboljenja koje joj je ugrozilo nastavak karijere, a u pitanju je reumatoidni artritis. - Počela sam da osećam umor i bol još na Vimbldonu, sve dok se jednog jutra u Montrealu nisam probudila u bolovima. Nisam bila sposobna da podignem ruke iznad glave! U početku je to bio veliki šok, jer sam ipak atleta, savršeno fizički spremna, a onda se dogodi ovo... Srećom, te smo shvatili na vreme šta se dešava, tako da ima načina da se živi sa tim i da se umanje problemi. Ima dana kada je bolje, pa opet doću oni kada je baš teško. Ali, u poslednje vreme se osećam bolje.PROČITAJTE JOŠ: SVITOLINA POTVRDILA POLUFINALE SINGAPURA: Ukrajinka bolja od Voznjacki Reumatoidni artritis je hronična i autoimuna bolest (što obično znači da nema leka) oticanja zglobova, ukočenosti koja na kraju dovodi do gubitka funkcije. Reumatoidni artritis je stalna upala koja polako razara zglobove i na kraju samu kost. Kada se uzmu u obzir svi simptomi ove bolesti, fascinantno je što je Voznjacki nedavno osvojila veoma iscrpljujuć turnir u Pekingu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Voznjacki šokirala javnost, boluje od teške bolesti

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Okt.2018

Druga teniserka svijeta Karolina Voznjacki juče je, poslije poraza od Eline Svitoline ( 5:7, 7:5, 6:3), eliminisana na završnom WTA turnira u sezoni.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Voznijacki obelodanila da ima autoimonu bolest

Izvor: N1 televizija, 26.Okt.2018

Posle poslednjeg meča u sezoni kojeg je izgubila na završnom turniru u Singapuru od Elene Svitoline 2:1, Karolin Voznijacki je obelodanila da ima reumatoidni artritis. Radi se o autoimunoj bolesti koja napada zglobove...Danska teniserka Karolin Voznijacki je sačekala kraj sezone kako bi obelodanila...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.